Liderul Chinei, luat peste picior de piloții taiwanezi. De ce Xi Jinping este poreclit „Winnie the Pooh”

0
Publicat:

Președintele Chinei, Xi Jinping, este adesea subiectul unor glume pe internet care îl compară cu personajul pentru copii.

Piloții taiwanezi au pe uniformă un ecuson care îl ironizează pe președintele Chinei FOTO: Twitter
Piloții taiwanezi au pe uniformă un ecuson care îl ironizează pe președintele Chinei FOTO: Twitter

Taiwanezii se grăbesc să cumpere ecusoane, popularizate de piloții forțelor aeriene, care înfățișează un urs negru din Formosan lovindu-l pe Winnie-the-Pooh,  care îl reprezintă pe președintele Chinei, Xi Jinping.

China a început sâmbătă trei zile de exerciții militare în jurul Taiwanului, la o zi după ce președintele insulei, Tsai Ing-wen, s-a întors dintr-o scurtă vizită în Statele Unite, unde s-a întâlnit cu președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, în ciuda avertismentelor Beijingului, scrie theguardian.com.

Cenzorii chinezi au vizat de mult timp reprezentările lui Winnie-the-Pooh din cauza meme-urilor de pe internet care compară ursul fictiv cu președintele Chinei.

Alec Hsu, cel care a creat ecusonul, îl vinde în magazinul său încă de anul trecut, dar a înregistrat o creștere a comenzilor după ce agenția de știri militare din Taiwan a publicat sâmbătă o fotografie cu acesta pe brațul unui pilot care inspecta un avion de vânătoare.

"Am vrut să ridic moralul trupelor noastre prin proiectarea acestui ecuson", a declarat Hsu, care deține magazinul Wings Fan Goods Shop.

Hsu a spus că a comandat mai multe pentru a face față cererii crescute. Printre clienți s-au numărat ofițeri militari și civili.

Imaginea arată un urs negru din Formosan furios care ține în mână steagul Taiwanului și îl lovește pe Winnie-the-Pooh, cu sloganul "Scramble!". - referindu-se la ceea ce piloții insulei au fost nevoiți să facă cu o frecvență tot mai mare în ultimii trei ani, pe măsură ce China trimite tot mai multe avioane în zona de identificare a apărării aeriene a Taiwanului.

Ursul negru din Formosan, pe cale de dispariție, este considerat un simbol al identității taiwaneze. Anterior, Taiwanul era mai bine cunoscut pe plan internațional sub numele de Formosa.

"De unde putem face rost de un astfel de petic! Garantat va fi un bestseller!" a scris luni ambasada de facto a Taiwanului în SUA într-un tweet.

Forțele aeriene taiwaneze au declarat pentru Reuters că, deși nu își "încurajează în mod deosebit" membrii să poarte ecusonul, care nu face parte din uniforma lor, "va menține o atitudine deschisă" față de orice lucru care ridică moralul.

China revendică Taiwanul, guvernat democratic, ca teritoriu propriu și nu a exclus posibilitatea de a cuceri insula prin forță. Guvernul lui Tsai respinge revendicările de suveranitate ale Chinei, afirmând că doar poporul taiwanez poate decide viitorul său.

În timp ce ecusonul Winnie-the-Pooh nu poate fi găsit pe rețelele de socializare chinezești, Beijingul a promovat videoclipuri și comentarii despre exercițiile sale în jurul Taiwanului.

Comandamentul de teatru estic al Armatei Populare de Eliberare, o unitate chineză care s-ar afla în prima linie a oricărei acțiuni militare împotriva Taiwanului, a publicat luni un videoclip care prezintă scene din timpul exercițiului, pe o muzică antrenantă.

Videoclipul s-a adresat publicului  taiwanez prin utilizarea caracterelor tradiționale chinezești, care sunt încă folosite în Taiwan, dar nu mai sunt folosite în China continentală.

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite