WC din aur masiv, opera de artă care poate fi folosită de vizitatorii unui cunoscut muzeu din New York: legătura cu visul american

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzeul Guggenheim din New York a dezvaluit ultima operă de artă adusă 
pentru a fi admirată, dar şi utilizată, de către vizitatorii săi - o 
toaleta din aur masiv de 18 carate. Foto mirror.co.uk
Muzeul Guggenheim din New York a dezvaluit ultima operă de artă adusă pentru a fi admirată, dar şi utilizată, de către vizitatorii săi - o toaleta din aur masiv de 18 carate. Foto mirror.co.uk

Sculptorul italian Maurizio Cattelan, în vârstă de 55 de ani, a creat în numele artei un closet din aur de 18 carate, fiind expus într-unul dintre cele mai cunoscute muzee din lume. Vasul de toaletă intitulat „America” este perfect funcţional şi poate fi utilizat de vizitatori.

Muzeul Guggenheim din New York a dezvaluit ultima operă de artă adusă pentru a fi admirată, dar şi utilizată, de către vizitatorii săi - o toaleta din aur masiv de 18 carate. Vasul de toaletă este complet funcţional, fiind lucrarea artistului Italian Maurizio Cattelan.

Toaleta este poziţionată lângă baia existentă la etajul al patrulea al muzeului, o mică pancartă indicând prezenţa acestuia. Un ofiţer de securitate stă de gardă pentru a o păzi, oamenilor nefiindu-le permis să intre cu poşete sau alte bagaje. 

"Speram că nimeni nu va  încerca să plece cu o parte din toaletă", au spus amuzanţi reprezentanţii muzeului. Aceştia au recunoscut că au existat discuţii interne cu privire la impunerea unei limite de timp pentru folosirea toaletei, existând posibilitatea ca pe viitor vizita să fie permisă pentru maximum 5 minute.

Intitulată „America”, opera este un vas de toaletă făcut din aur masiv care face trimitere la visul american, după cum a explicat chiar artistul. Cattelan este fiul unui şofer de camion din Milano, lucrarea sa fiind inspirată de inegalitatea economică. Acesta îşi doreşte ca într-o bună zi să dispară etichetările pe principii financiare.

Muzeul Guggenheim a finanţat realizarea toaletei din fonduri private, reprezentanţii instituţiei explicând că opera invocă visul american, transformând un obiect extravagant într-unul accesibil oricui, după cum informează Daily Mail. 

„Natura interactivă a exponatului, ţinând cont că vizitatorii sunt invitaţi să-l folosească individual, oferă prilejul unei experienţe fără precedent în ceea ce priveşte gradul de intimitate cu o operă de artă”, a spus purtătorul de cuvânt al muzeului, pentru „New York Daily News”.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite