VIDEO Generozitatea nu are vârstă: la 99 de ani, coase în fiecare zi câte o rochiţă pentru copiii nevoiaşi

0
0
Lillian a croit 840 de rochiţe până acum şi vrea să ajungă la 1.000 FOTO: Huffingtonpost.com
Lillian a croit 840 de rochiţe până acum şi vrea să ajungă la 1.000 FOTO: Huffingtonpost.com

Nu există nicio limită de vârstă când vine vorba de gesturi caritabile. O demonstrează o femeie de 99 de ani, care s-a dedicat trup şi suflet unei cauze nobile. Zi de zi, ea croieşte câte o rochie pentru copiii defavorizaţi din Africa.

Lillian Weber, din statul american Iowa, are aproape 100 de ani şi o misiune foarte importantă: ea croieşte zilnic câte o rochiţă colorată pentru a aduce bucurie unor fetiţe din Africa.

În fiecare dimineaţă, femeia începe să lucreze la o rochiţă nouă, pe care o confecţionează cu materiale pe care le are prin dulapuri ori pe care le cumpără. Ea face o pauză doar la orele prânzului, iar după-amiază, rochiţa este gata. „Îmi place foarte mult ceea ce fac“, a declarat femeia, care spune că ar putea face chiar şi două rochii pe zi, dar se limitează la una, pentru ca aceasta să aibă o croială să fie fără cusur.

Din 2011, de când a început să colaboreze cu organizaţia nonprofit „Little Dresses for Africa“, Lillian Weber a croit 840 de rochii şi speră să depăşească, înainte de a muri, 1.000 de asemenea rochiţe. Organizaţia caritabilă adună un grup de femei în vârstă, cele mai multe trecute de 80 de ani, care sprijină iniţiativa de a distribui rochii în orfelinate, şcoli şi biserici din Africa.

femeie rochii copii nevoiasi

FOTO: Huffingtonpost.com

Weber, care locuieşte în SUA, a fost nominalizată la premiile Pay It Forward, iniţiate de WQAD TV, menite să susţină iniţiative generoase din rândul cetăţenilor simpli. „Lillian este o persoană pe care ar trebui să o adminrăm cu toţii. Nu este o persoană care nu face nimic şi îşi iroseşte ultimii ani din viaţă“, crede Tonya Urbatsch, cea care a nominalizat-o pe Lillian la acest premiu.

Deşi croieşte foarte repede rochiile, femeia nu face treabă de mântuială. Ea are grijă să aplice pe fiecare dintre ele câte un element care să-i ofere personalitate. „Nu este suficient că face rochiile, trebuie să creeze şi aplicaţii pentru ca fiecare dintre ele să fie specială, să aibă personalitate. Mă impresionează în fiecare zi. Sunt foarte, foarte mândră de mama mea“, mărturiseşte fiica femeii, Linda, citată de publicaţia americană Huffington Post.

femeie rochii copii nevoiasi

FOTO: amazngfacts.com

Lillian a împlinit 99 de ani în luna mai şi nu are de gând să se oprească din cusut, chiar dacă îşi va atinge obiectivul. „Când voi ajunge la o mie de rochii, dacă voi fi capabilă, tot nu nu voi renunţa“, spune ea.

Până acum, organizaţia a adunat peste 2,5 milioane de rochii, pe care le-a trimis în 47 de ţări africane, dar şi copiilor nevoiaşi din Haiti, Honduras, Tailanda şi Mexic.

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri