Soluţii naturiste pentru intoxicaţia cu metale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pulberea de armurariu este de ajutor contra intoxicaţiei cu plumb
Pulberea de armurariu este de ajutor contra intoxicaţiei cu plumb

Multe dintre produsele pe care le consumăm sau cu care venim în contact conţin metale grele, care se acumulează în organism şi produc îmbolnăvire. Cu câteva măsuri, putem limita acest risc.

Suntem expuşi în mod constant la mercur, aluminiu, bismut, taliu, plumb, cadmiu sau arsenic, prin diverse surse. Poluarea, unele alimente (cum sunt unele soiuri de peşte pentru conţinutul de mercur şi conservele pentru cel de aluminiu) şi ţigările sunt surse ale intoxicaţiilor cu metale grele. Ca să nu mai vorbim de persoanele care lucrează în medii industriale, care sunt cei mai expuşi acestor chimicale... Metalele grele pot fi absorbite în organism fie la nivelul pielii, fie prin ingestie. Odată intrate în corp, acestea îşi stabilesc „reşedinţa” în ţesuturile moi şi afectează activitatea enzimelor, ceea ce duce la perturbarea funcţiilor mai multor organe.

Semne că te-ai intoxicat

Durerile de cap, musculare şi articulare, stările de confuzie, tulburările intestinale, alergiile, oboseala cronică – toate aceste simptome pot fi puse pe seama intoxicaţiei cu metale grele. Din păcate însă, astfel de semnale pe care ni le dă organismul nu ne duc cu gândul că am avea această problemă. Iată câteva simptome specifice mai multor tipuri de intoxicaţii!

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite