Neurochirurgul Vlad Ciurea: ce poate declanșa cancerul la orice persoană și cum ne ajută creierul să ne vindecăm

0
Publicat:

Profesorul Vlad Ciurea explică ce factor poate declanșa cancerul, dar și cum putem să ne protejăm, precizând că organismul uman are o capacitate incredibilă de autovindecare.

Neurochirurgul Vlad Ciurea, la podcastul „Fain & Simplu cu Mihai Morar“ FOTO Captură YouTube
Neurochirurgul Vlad Ciurea, la podcastul „Fain & Simplu cu Mihai Morar“ FOTO Captură YouTube

Invitat la podcastul „Fain & Simplu cu Mihai Morar“, neurochirurgul Alexandru-Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar, a vorbit despre maladia secolului, cancerul, care se poate declanșa la orice persoană.

Prin genele din corpul uman se transmite tot, de la stră-stră-străbunicii noștri. Acolo sunt acumulate toate. Eu sunt sigur că am și gena cancerului, și gena hipertensiunii, și gena diabetului, dar n-am făcut niciuna dintre bolile astea. Când se activează? Când intri într-o anumită stare: depresie, supărare, nervi. Atunci se activează, ca și cum un pianist ar apăsa pe o clapă. Și apare neoplazia (procesul patologic de formare a unui țesut tumoral – n.r.). Când apare neoplazia cel mai frecvent? La stres. Feriți-vă de stres! Stresul provoacă cea mai mare dereglare în creier și în tot organismul“, a explicat profesorul Vlad Ciurea.

Acesta a precizat că autovindecarea nu trebuie exclusă și a vorbit despre cazul unei paciente care a învins boala și pronosticurile negative. Medicul crede că postul, meditația și rugăciunea, pot cobduce la autovindecare.

Autovindecarea nu trebuie exclusă. Am avut pacientă o măicuță, cu o boală cerebrală foarte gravă. Am operat-o pe creier, dar speranța de viață era de șase luni. A mai trăit cel puțin încă trei ani. A făcut doar această operație, nu a mai continuat cu altă operație, nici cu radioterapie. A continuat cu rugăciuni și post, iar postul curăță organismul. Ea se ruga, celealte măicuțe din jurul ei se rugau pentru ea. Trei ani știu sigur că a mai trăit, nu știu ce s-a întâmplat după aceea. Dar pentru acei trei ani în plus a contat această capacitate mentală de autovindecare. Deci, în niciun caz, autovindecare nu trebuie îndepărtată“, a mai spus neurochirurgul.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite