Efectele ciudate ale consumului în exces de lapte de vacă. Povestea unui băiețel de 2 ani

0
Publicat:

Medicii nu recomandă ca laptele să fie consumat de copii în cantități mari, întrucât calciul suprimă absorbția de fier în organism.

Laptele în exces dăunează grav sănătății
Laptele în exces dăunează grav sănătății

O femeie de origini irlandeze a trecut printr-un adevărat coșmar, după ce medicul pediatru al copilului ei în vârstă de doar doi ani i-a transmis că fiul ei, Johnny, ar putea avea leucemie.

În final, lucrurile s-au dovedit a sta cu totul altfel, băiețelul a fost supus tuturor testelor posibile, în urma cărora toată lumea a răsuflat ușurată. Starea sa de sănătate, care se înrăutățea, a fost pusă pe seama consumului în exces de lapte.

Copilul în vârstă de doi ani a fost supus unui test complet în care rezultatele au indicat o lipsă severă de fier, cu un nivel la jumătate de hemoglobină și o anemie gravă, care îi dezvoltase și probleme cardiace.

„Am fost surprins când doctorul a spus că se temea în secret de leucemie, dar așa arăta Johnny bolnav. Vinovatul, din fericire, nu a fost cancerul de sânge, ci laptele de vacă. A primit prima transfuzie de fier imediat și a primit-o pe a doua săptămâna următoare. De asemenea, a început să ia suplimente de fier o dată la două zile. Mulți oameni nu știu asta, dar prea mult lapte poate dăuna. Johnny s-a născut în primul an de pandemie, așa că nivelul meu de stres a fost ridicat pentru o perioadă lungă de timp. Așteptam diagnosticul inevitabil de autism al fiului meu mai mare și mă adaptam să plec într-un nou oraș după o mutare interstatală. Așa că atunci când Johnny a început să bea lapte de vaca la vârsta de 1 an și nu și-a dorit niciodată nimic altceva, nu am încercat să-i corectez comportamentul. I-am tot pus lapte în pahar pentru a păstra liniștea”, a povestit mama copilului.

Mama spune că fiul ei consuma peste un litru de lapte pe zi, dublu față de cât era recomandat la vârsta micuțului, iar calciul din lapte i-a suprimat absorbția de fier.

Medicul hematolog al copilului le-a transmis părinților că prea mult lapte cauzează probleme de sănătate micuților. În urma unui tratament corect, situația lui Johnny s-a îmbunătățit în scurt timp, iar copilul și-a recăpătat dispoziția de odinioară.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite