Cum alegi o bandă de alergat. Fii atent la lăţime şi la greutatea suportată!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banda de alergat

Sunt mulţi cei care s-au apucat de alergat şi îşi doresc să aibă o opţiune şi atunci când vremea e prea rece, poate plouă sau nu au foarte aproape un loc în aer liber sau o sală de sport în care să facă jogging.

Dacă există un loc liber în casă, o soluţie pentru toate aceste situaţii o reprezintă achiziţia unei benzi de alergare. Cum alegi o bandă de alergare? E o întrebare la care încercăm să dăm răspunsul în acest text. 

O bandă de alergare este o investiţie pe termen lung atât financiară, cât şi una în sănătatea noastră şi nu pentru că alergatul ne face bine. Benzile de alergat oferă o amortizare pentru articulaţii şi genunchi, care sunt cele mai solicitate la impactul cu solul. De aceea, pistele de alergare special amenajate pentru sportivi sunt construite din materiale mult mai moi şi nu sunt din beton. 

Cum alegi o bandă de alergat. Câte tipuri sunt 

Există trei tipuri de benzi de alergat. Cei care ar dori ceva care să nu aibă nevoie de energie electrică pot alege o bandă mecanică. Au şi display-uri care îţi calculează viteza, timpul, caloriile arse sau distanţa. Acest model de bandă este pus în mişcare şi display-ul se aprinde atunci când începi să mergi sau să alergi. Este potrivit pentru cei care sunt începători sau la un nivel intermediar de practicare sau au nevoie de o bandă de alergare mai rar. 

Cei care se întreabă cum alegi o bandă de alergat mai trebuie să ştie şi că dacă vor ceva care să nu aibă nevoie de priză, dar să fie ceva mai avansată pot alege o bandă magnetică. Sunt apropiate ca tehnologie cu cele mecanice, diferenţa constă în special că au mai multe niveluri de rezistenţă care pot fi modificate. Şi acestea au display-uri care calculează principalii parametri pe care trebuie să-i monitorizezi în timpul alergării. 

Oferte mai variate de preţ vor găsi cei care se orientează către o bandă electrică. Şi nu e vorba doar de preţ. Cele electrice oferă mai multe aplicaţii, tipuri de monitorizare foarte complexe şi se pot seta mai multe niveluri de dificultate. De asemenea, foarte important pentru cei care nu au foarte mult spaţiu la dispoziţie, sunt unele foarte minimaliste care arată aproape ca nişte covoare şi se pot depozita sub un pat. 

Cum alegi o bandă de alergat. Ce alte detalii sunt importante 

Mai sunt câteva aspecte importante la care să fii atent atunci când te întrebi cum alegi o bandă de alergat. E important şi cât de intense sunt antrenamentele. De exemplu, dacă o foloseşti la o alergare uşoară, alegi o bandă cu o lungime de 1,2 metri. Dacă alergi mai intens, poţi să-ţi îndrepţi atenţia către una lungă de 1,4 - 1,5 metri şi o lăţime de 0,5 metri. Cei care sunt la un nivel superior şi aleargă mult sau se pregătesc pentru concursuri trebuie să se îndrepte către o bandă de 2 metri şi o lăţime de minim 0,65 de metri. 

O altă specificaţie tehnică extrem de importantă se referă la greutatea maximă pe care o poate suporta banda de alergat. Atenţie, e bine să nu iei o bandă care are o valoare maximă apropiată de greutatea ta şi e bine să laşi o diferenţă de măcar 10 kilograme. Sunt benzi de alergare care se încadrează între 51 şi 100 de kilograme, apoi versiuni bune pentru cei care au o greutate între 101 şi 200 de kilograme, dar şi modele mai mari, care ocupă mai mult loc, pentru cei supraponderali, care au între 201 şi 300 de kilograme

Dacă vrei să-ţi cumperi o bandă de alergare poţi vedea mai multe oferte de preţ şi alte detalii tehnice - LA ACEST LINK

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite