Viaţa intimă după sarcină, la fel de pasională?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O femeie poate să-şi recupereze libidoul şi dorinţa sexuală în două- trei săptămâni, fără contraindicaţii
O femeie poate să-şi recupereze libidoul şi dorinţa sexuală în două- trei săptămâni, fără contraindicaţii

Ţineţi la piept cea mai frumoasă făptură din viaţa voastră şi urmează o perioadă încărcată emoţional, cu reprize scurte de somn şi cu stări de tristeţe inexplicabile. S-ar putea ca mintea să nu vă stea la reînceperea activităţii sexuale. Pe măsură ce lucrurile încep să se aşeze, trebuie să redescoperiţi şi vechile plăceri.

Din punct de vedere medical, reînceperea vieţii sexuale după naştere nu este recomandată mai devreme de şase săptămâni. Literatura de specialitate este cumva împărţită între această idee care se respectă de ceva vreme în lumea medicală şi un nou curent care susţine că o femeie poate să-şi recupereze libidoul şi dorinţa sexuală în două- trei săptămâni, fără contraindicaţii. Este preferabil ca reluarea vieţii sexuale în cuplu, după ce ai adus pe lume un copil, să aibă loc după cele şase saptămâni şi, mai ales, atunci când ambii parteneri sunt pregătiţi.

Aşteptarea favorizează gelozia

Este normal ca proaspătul tătic să-şi dorească să facă din nou dragoste imediat ce soţia a ajuns acasă de la spital. Dar trebuie să aştepte sca ea să se refacă, mai ales că trece printr-o perioadă cu schimbări hormonale, cu o eventuală depresie post-partum, cu posibile răni sau traumatisme moderate în urma naşterii. Lucrurile sunt cu atât mai complicate atunci când ea este abia cusută, după o operaţie de cezariană.

De aceea, soţul trebuie s-o ajute să-şi revii. Nu spun că aşteptarea este lucrul pe care şi-l doreşte un bărbat, dar mama are acum mai multă nevoie de iubirea, de atenţia şi de susţinerea lui decât de un orgasm.

Ghid de instructaj pentru bărbaţi

Ţinând cont de toate emoţiile şi senzaţiile diferite la care se adaptează fizicul şi psihicul mamei, este foarte posibil ca pe lista de priorităţi sexul să „troneze“ impunător fix la sfârşitul ei. S-ar putea ca hormonii, oboseala, adaptarea la noul rol, pregătitul băiţei şi schimbatul scutecelor să-şi spună cuvântul în dormitor.
 

De aceea, ca soţ, fii înţelegător, aşteaptă momentul potrivit şi ajută-ţi partenera cât de mult poţi. Dacă ai câteva ore bune şi liniştite, cred că va aprecia mai mult un masaj decât o noapte de dragoste. Fii înţelept, fii cald şi fii alături de ea făcând-o să te simtă cât mai aproape. Cu timpul, pe măsură ce programul ei se va mai descărca şi ea se va adapta la situaţie, cu siguranţă susţinerea ta va fi răsplătită şi pe plan sexual.

Mai multe sfaturi pe această temă găseşti pe Clickpentrufemei.ro!

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite