Unul din zece bărbaţi îşi înşală soţia însărcinată: care sunt cele mai frecvente motive şi ce pot face partenerele pentru a împiedica infidelitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Motivele pentru care bărbaţii îşi înşală soţiile
atunci când sunt însărcinate. Foto kahlek.ir
Motivele pentru care bărbaţii îşi înşală soţiile atunci când sunt însărcinate. Foto kahlek.ir

Un psihoterapeut a trecut în revistă cele mai importante motive din cauza cărora bărbaţii ajung să calce strâmb când soţiile lor sunt însărcinate, explicând ce ar trebui să facă partenerele pentru a evita acest lucru.

Plecând de la statisticile care relevă că aproximativ unul din zece bărbaţi sunt infideli atunci când soţii lor sunt gravide, psihoterapeutului Samuel Balasundaram spune că ar putea exista o serie de motive pentru se întâmplă acest lucru, exemplificând o parte din acestea şi oferind sfaturi despre ce pot face partenerele pentru a-şi împiedica partenerul să se arunce în braţele unei alte partenere.

„Am lucrat cu mai multe cupluri care se confruntă cu această problemă, iar primul lucru pe care aş vrea să vi-l spun este că în 90% din cazuri nu sarcina este motivul care duce la infidelitate. De multe ori, sarcina acţionează ca un declanşator, dar există deja un dezacord de bază sau un conflict între cei doi”, spune psihoterapeutul. Acesta adugă că sarcina este unul dintre motivele care îi face pe bărbaţi să se simtă mai puţin importanţi în viaţa partenerelor, scrie intoday.in.

Ce simt bărbaţii:

Respingere sexuală

Unii oameni au un apetit sexual puternic, iar dacă soţia are o sarcină cu risc ridicat şi se abţine de la sex, sau dacă are modificări ale dispoziţiei şi îşi respinge partenerul, ar putea fi un motiv pentru ca el să caute plăcere în altă parte.

Copilul este o ameninţare

Barbaţii nu o arată, dar intimitatea emoţională este ceva la care ţin. Dacă partenerul vede copilul ca o ameninţare pentru poziţia, nevoile sale şi ierarhia în cadrul familiei, el ar putea să caute ce îşi doreşte în altă parte. „Într-un caz pe care l-am avut, soţul nu a vrut un copilul, dar soţia a luat decizia de a păstra sarcina. Acesta l-a văzut ca pe o ameninţare a legăturii emoţională şi a relaţiei, gândind-se la schimbările care se vor petrece în viaţa lor, iar asta l-a determinat să o înşele”, a povestit Balasundaram.  

Ce pot face femeile:

Nu vă faceţi griji cu privire la transformările fizice

Sondajele spun ca femeile tind să se abţină de la sex în timpul sarcinii deoarece cred că sunt neatrăgătoare din cauza transformărilor pe care le-a suportat corpul lor. Acest lucru nu este neapărat adevărat. „Mulţi bărbaţi îţi găsesc partenerele gravide frumoase, iar în cazul în care ambii doresc copilul la fel de mult, sarcina apropie partenerii şi mai mult. De asemenea, sexul nu se limitează doar la penetrare. Aşa că, femeile ar face bine să lase deoparte problemele privind imaginea şi să acţioneze”, a spus psihoterapeutul.

Cere medicului informaţii despre poziţii sexuale recomandate în timpul sarcinii 

Există multe mituri asociate cu sarcina, aşa că nu asculta tot ce auzi în jur. Cele mai multe femei, deşi îşi doresc să facă sex, se gândesc să nu afecteze buna dezvoltare a copilului. Vorbind cu un ginecolog cu privire la poziţiile sexuale sigure, vei şti cum să petreci momente de neuitat alături de partener, fără să-ţi faci probleme cu privire la sarcină.

Asiguraţi-vă că amândoi vă doriţi să aveţi un copil

În cazul în care soţul nu vrea la fel de mult ca soţia să aibă un copil, acest lucru ar putea duce la un conflict şi, probabil, partenerul se va simţi neglijat şi lăsat pe dinafară. Chiar dacă el nu va spune acest lucru, acţiunile sale vor reflecta cu siguranta neîmplinirea lui sufletească, din cauza faptului că părerile nu i-au fost luate în calcul. Acest lucru îl poate face să caute sprijin emoţional în afara casei, căzând în braţele unui alt partener sexual.

Rezolvaţi conflictele pe care le aveţi înainte de a rămâne însărcinată

Aţi auzit, probabil, sfatul celor care cred că un copil rezolvă problemele unui cuplu. De fapt, nu numai că lucrurile se vor rezolva, dar relaţia se deteriorează în continuare din cauza tuturor celorlalte tensiuni: sarcina şi maternitatea adaugă epuizare, privare de somn, un apetit sexual diminuat, lactaţie, alăptare sau o eventuală depresie post-natală.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite