„Sună-mă! Am 72 de ani şi fac sexul vieţii mele”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iris Krasnow a petrecut ultimii ani cercetând vieţile sexuale a peste 150 de femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 90 de ani. Scopul documentării a fost legat de noua sa cartea,  „Sex After... Women Share How Intimacy Changes As Life Changes”, care voia să descopere cum se schimbă intimitatea la anumite vârste.

Astfel a vorbit cu femei aflate în toate etapele importante ale vieţii: tinere de colegiu, proaspăt căsătorite, femei care trec prin menopauză sau văduvie. Dar ceea ce a surprins-o peste măsură a fost categoria de femei de peste 70 de ani, care spuneau că acum, mai mult ca niciodată, sexul este cel mai bun pe care l-au experimentat. 

„O femeie de 77 de ani mi-a povestit cum a fost inspirată de YouTube să facă o felaţie pentru prima dată, dintr-un tutorial video. A făcut practica pe o banană, la sfatul medicului terapeut Ruth Westheimer (85 de ani). Aceasta are propriul ei canal pe YouTube, unde învaţă femeile trecute de 70 de ani lucruri demne de oameni activi sexual, inclusiv masturbare, vibratoare şi sex oral”, povesteşte Krasnow, pentru slate,com. 

Autoarea s-a convins că este vorba de un fenomen după o întâmplare petrecută într-o librărie din San Diego. O doamnă cu părul grizonat, la 75 de ani, i-a recomandat cartea „50 de umbre ale lui Grey”. „La rândul ei, cartea îi fusese recomandată de sora ei, care i-a spus că i-a oferit mai multe orgasme decât a avut la 30 de ani. «Ştii că şi oamenii în vârstă fac asta», mi-a spus ea”, îşi aminteşte Iris Krasnow. 

„Acum, după multe interviuri pe această temă, m-am convins de acest fapt”, spune ea. 

Una dintre poveştile relatate este despre Libby (88 de ani) şi despre apetitul ei sexual colosal, cel puţin până la moartea soţului său, la 91 de ani. „Am fost căsătoriţi timp de 58 de ani, până la finalul vieţii lui, iar eu şi George n-am pierdut niciodată magia atracţiei fizice dintre noi”, se confesează Libby. 

„Treaba asta că femeile ajunse la 70 de ani nu se mai lubrifiază este un nonsens. Presupun că lumea de astăzi ne crede obsedaţi sexual, pentru că făceam dragoste atât de des şi ne gândeam la asta în fiecare zi. Petreceam ore întregi în pat, vorbind şi râzând, prostindu-ne. Pentru a menţine atracţia fizică în relaţie, trebuie să existe o conexiune emoţională şi mentală puternică”, este de părere Libby. 

„Sună-mă. Am 72 de ani şi fac sexul vieţii mele”, i-a şoptit la urechea autoarei o doamnă care mirosea puternic a Shalimar, la finalul unei conferinţe despre romantism în căsătorie. 

„În fiecare săptămână, stabilim o dată pentru întâlnire, ca să facem dragoste”, începe Shirley. 

„În ziua respectivă, port un furou superb, care face lucrurile mult mai excitante. Puţină marijuana reprezintă un stimul în viaţa noastră sexuală. Adevărul este că fac cel mai bun sex al vieţii mele, mai bun ca la 20, ca la 30, chiar ca la 40 de ani. Unul din secrete? Ne simţim incredibil de confortabil cu noi şi vom încerca absolut tot ce ne trece prin minte, fără remuşcări”, explică Shirley. 

„După 70 de ani, există o frumuseţe a actului în sine. Încet, fără grabă, nimeni nu se mai grăbeşte. Când eşti tânăr, totul este despre orgasm, apoi totul s-a terminat. Iubesc senzaţia asta de suspendare, intimitatea absolută pe care o putem avea acum”, spune doamna în vârstă de 72 de ani. 

image

Faptul că există Shirley nu a fost o ştire în sine, cât descoperirea unei categorii încăpătoare din care aceasta face parte. „Este un rezultat al unei vieţi prelungite şi îmbunătăţite cu fitness şi îngrijire, cu terapii hormonale”, explică autoarea. 

„Cel puţin două femei mă întreabă lunar cum se foloseşte vibratorul şi dacă sunt prea bătrâne pentru aşa ceva. Au peste 70 de ani, de regulă”, spune terapeutul sexual Ginger Manley. 

Dorothy a avut primul iubit după moartea soţului ei, cu care a fost căsătorită timp de 55 de ani. Bolnav de Alzheimer în ultimii ani de viaţă, Dorothy şi-a îngrijit soţul până la final, fără să mai existe viaţă sexuală între cei doi cu mult timp înainte de moartea acestuia. 

La o înmormântare, şi-a revăzut un prieten din copilărie pe care nu-l mai întâlnise de 50 de ani. „Am crescut împreună, fără să fie nimic între noi. Ne-am întâlnit la înmormântare, ne-am îmbrăţişat, moment care a fost electric, incredibil. A fost magie. M-a sunat a doua zi, am luat prânzul împreună, am simţit amândoi că este o conexiune puternică între noi. Când m-a dus acasă, m-a întrebat dacă vreau să mergem în dormitor. Era prima noastră întâlnire. Am petrecut cinci ore în pat, am făcut sex, am dormit, am făcut sex din nou. Şi am vorbit încontinuu. Asta facem de şase luni fără oprire”, a povestit aceasta. 

„Nu asculta de nimeni care-ţi spune că după menopauză viaţa ta sexuală va fi oribilă. Sunt aici să spun cealaltă parte a poveştii, sexul ţine mai mult de minte decât de corp. Pe măsură ce îmbrătrâneşti, capeţi experienţa care îţi oferă încrederea de sine necesară să testezi şi experimentezi orice vrei”, spune una dintre doamnele citate în carte.

Citeşte şi:

Sexul la vârsta a treia, între mit şi realitate

Sexy nu are termen de expirare: model de 62 de ani prezintă lenjerie intimă

Orgie sexuală la 71 de ani

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite