Săptămâna Internaţională a Alăptării: „Alăptarea e iubire“, expoziţia de fotografie care celebrează actul natural al hrănirii copiilor la sân

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alăptarea e iubire. FOTO photo-graphy.ro
Alăptarea e iubire. FOTO photo-graphy.ro

Până la sfârşitul săptămânii viitoare, 7 august, are loc Săptămâna Internaţională a Alăpătării, care se desfăşoară şi în România, prin intermediul unor acţiuni organizate de asociaţii care promovează alăptatul în rândul mamelor.

Rata alăptării în rândul mamelor din România este printre cele mai scăzute din Europa, un motiv în plus pentru ca între 1-7 augut, cu ocazia Săptămânii Internaţionale a Alăptării să se organizeze şi la noi în ţară conferinţe şi acţiune menite să atragă atenţia asupra importanţei alăptatului natural.

Un exemplu este şi vernisarea expoziţiei de fotografie „Alăptarea e iubire“, realizată cu efortul Asociaţiei de Pediatrie si Consultanţă în Alăptare şi fotografei Cristina Nichitus Roncea, expoziţie care evidenţiază firescul şi frumuseţea hrănirii naturale a copiilor. 

Tablourile, afişele şi calendarele din campania “Alăptarea e Iubire” conţin fotografiile a zeci de mame şi bebeluşi alăptaţi din România şi informează gravidele şi mamele cu privire la recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii de a alăpta exclusiv primele şase luni şi de a continua alăptarea cel puţin doi ani. Expoziţia a avut loc sâmbătă, 1 august, la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", iar între 2 şi 9 august, iar fotografiile pot fi admirate la Caffé D'arthé, din strada Popa Nan, nr. 7.

alaptare

FOTO photo-graphy.ro

De asemenea, Asociaţia ProMAMA promovează anul acesta tema internaţională a campaniei, care este "Alăptarea şi seviciul", pentru a atrage atenţia mamelor să profite de concediul de creştere a copilului, care în România este de cel puţin un an, pentru a-şi alăpta cât mai mult micuţii.

La nivel mondial, Săptămâna Internaţională a Alăpătării dă tonul celor mai diverse acţiuni de conştientizare. De exemplu, în Columbia mamele se strâng în stradă pentru a alăpta în cadrul unor demonstraţii publice (foto), în dorinţa de a lupta împotriva prejudecăţilor şi de a arăta că nu este nimic indecent sau dezgustător legat de alăptatul în locuri publice.

image

FOTO mirror.co.uk

Pe site-ul Organizaţiei Mondiale a Alăptatului se arată că „anul acesta acţiunile se vor concentra pentru a spijini femeile să combine alăptatul şi mersul la muncă. Indiferent dacă o femeie lucrează într-un loc de muncă formal, neformal sau de acasă, este necesar să ştie că poate cere dreptul copilului de a fi alăptat natural.“

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite