Noile generaţii sunt deschise spre a experimenta mai multe practici sexuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sex

Tinerii experimentează o gamă mai largă de practici sexuale cu partenerii de sex opus, arată cercetările. Se pare că societatea a devenit mai permisivă şi mai puţin predispusă la a judeca atunci când vine vorba de experimentele sexuale.

Experţii au analizat răspunsurile la un sondaj naţional privind sexul, care a avut loc la fiecare 10 ani, începând cu 1990, în Marea Britanie. Conform rezultatelor, unul din 10 adolescenţi au declarat că au încercat sex anal până la vârsta de 18 ani, scrie bbc.com.

Sexul vaginal şi oral sunt totuşi cele mai frecvente tipuri de activitate sexuală între tinerii de sex opus. Vârsta în care tinerii încep să facă sex - vaginal, anal sau oral - nu s-a schimbat prea mult în ultimele decenii. În cel mai recent studiu vârsta medie fiind de 16 ani.

Conform cercetătorilor, societatea a devenit mai permisivă şi mai puţin predispusă la a judeca atunci când vine vorba de experimentele sexuale.

Desfiinţarea tabuurilor

„Modificările din practicile pe care le vedem aici sunt în concordanţă cu extinderea altor aspecte ale experienţei sexuale a tinerilor şi sunt, probabil, surprinzătoare dat fiind contextul social în continuă schimbare şi numărul tot mai mare de influenţe asupra comportamentului sexual“, a spus Kaye Wellings, autorul principal al studiului şi profesor de sănătate sexuală şi reproductivă la Şcoala de Igienă şi Medicină din Londra.  

Pe de altă parte, autorii studiului susţin că că internetul şi mass-media ar fi putut juca un rol în descompunerea tabuurilor sexuale. „Prin intermediul internetului, oamenii pot găsi cu uşurinţă lucruri pe care nu ar fi putut să le cunoască în trecut“, a declarat Prof. Cynthia Graham, profesor în domeniul sănătăţii sexuale şi reproductive la Universitatea din Southampton.

„Sexul anal este încă destul de stigmatizat, dar atitudinea pare să se schimbe. Totuşi, există foarte puţine cercetări despre sexul anal şi motivaţia din spatele acestei practici“, a spus Graham, adăugând că sunt necesare mai multe studii pentru a le oferi tinerilor informaţiile necesare pentru sănătatea lor sexuală.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite