Metode unice de educare a copiilor preluate de la părinţi din întreaga lume: cum îşi învaţă vietnamezii copiii să-şi facă nevoile la comandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Metode de ecucare a copiilor preluate din întreaga lume. FOTO Bright Side
Metode de ecucare a copiilor preluate din întreaga lume. FOTO Bright Side

Tradiţiile surprinzătoare din diferite ţări scot la iveală metode inedite în care părinţii aleg să-şi educe copii. Dacă părinţii vietnamezi îi antrenează pe copii să îşi facă nevoile la comandă, mamele kenyene nu se uită niciodată în ochii copilului lor pentru a nu-i învăţa dependenţi de atenţia lor.

Părinţii din întreaga lume au propriile modalităţi de creştere a copiilor, toţi având un obiectiv comun: îşi doresc ce este mai bine pentru copiii lor. Bright Side.com a realizat o listă cu metode unice de educare a copiilor, pentru a oferi o perspectivă asupra tradiţiilor surprinzătoare ale diferitelor culturi.

Părinţii vietnamezi îi antrenează pe copii să îşi facă nevoile la comandă

De fiecare dată când copiii vietnamezi manifestă semne că urmează să-şi facă nevoile, mamele lor scot un sunet distinctiv. La vârsta de nouă luni, copiii ajung să ceară singuri la baie, atunci când părinţii lor scot sunetul respectiv.

Părinţii mauritani şterg cu salivă feţele copiilor lor

image

Mauritanii cred că saliva lor îţi poate păstra memoria cuvintelelor, aşa că pun salivă pe feţele copiilor nou-născuţi pentru a-i binecuvânta. 

Norvegienii îşi lasă copiii să doarmă afară, la temperaturi scăzute

image

Este obişnuit ca părinţii din ţările nordice să-şi lase copiii afară, în cărucioare, atunci când merg în restaurant pentru a se bucura de o băutură caldă sau de prânz. Ei sunt de părere că aerul rece le creşte copiilor rezistenţa la boli.

Mamele kenyene nu se uită niciodată în ochii copiilor lor

image

Chiar dacă femeile din Kenya le acordă extrem de multă atenţie copiilor, acestea încearcă să nu se uite în ochii lor. Este un mod de a învăţa un copil să nu caute prea multă atenţie.

Părinţii mayaşi îşi spală copiii în apă îngheţată înainte de culcare

image

Copiii din Mayan primesc, de obicei, o baie în apă rece chiar înainte de a merge la culcare. Părinţii aleg să facă acest lucru pentru a îi proteja pe cei mici de căldura puternică.

Copiii japonezi nu se îngraşă niciodată

image

Părinţii japonezi acordă o atenţie deosebită alimentaţiei zilnice a copiilor. Ca rezultat, ei urmează o dietă bazată pe plante, care include porţii mici dintr-o varietate de alimente extrem de nutritive şi nu se ridică niciodată de la masă cu stomacul plin.

Copiii armeni îşi aleg viitoarele profesii de la o vârstă fragedă

image

Ca parte a unui ritual, mamele oferă câteva jucării copiilor, atunci când celor mici încep să le apară primii dinţi. Primul obiect pe care îl aleg prezice cariera acestora. Dacă aleg o carte vor deveni cercetători, banii simbolizează o carieră în finanţe, iar dacă aleg un cuţit copiii vor deveni medici.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite