Grădina miresmelor dumnezeieşti: gestul de iubire făcut de un soţ pentru soţia care a orbit, în dorinţa de a-i da un motiv să trăiască FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un japonez şi-a transformat proprietatea într-o grădină plină cu flori, care emană un miros extraordinar de plăcut, după ce soţia sa a rămas fără vedere şi a dezvoltat o depresie gravă. A vrut să-i ofere un motiv de a trăi şi a reuşit. Grădina îi oferă soţiei prilejul de a întâlni oameni din toate colţurile Japoniei, la fel ca în călătoria pe care sperau să o facă la bătrâneţe.

Domnul şi doamna Kuroki sunt deja o legendă în Japonia, povestea lor de iubire devenind un exemplu de devotament şi respect pentru cei care o cunosc. 

La scurt timp după ce s-au căsătorit, cei doi au cumpărat un lot de pământ în Shintomi, unde au pus pe picioare o fermă cu vaci de lapte.  Ani de zile au muncit din greu, îngrijind cele 60 de văcuţe pe care le aveau. Visau ca într-o bună zi, la bătrâneţe, să plece într-o călătorie prin Japonia, dar lucrurile nu au ieşit cum sperau. La 52 de ani, doamna Kuroki a dezvoltat o afecţiune oculară gravă, iar într-o săptămână şi-a pierdut vederea. 

Îngrozită la gândul că va trebui să trăiescă restul vieţii în întuneric, femeia a intrat în depresie şi s-a îndepăratat de toată lumea, preferând să-şi ducă zilele în singurătate. Soţul nu a putut să o privească şi să vadă, zi după zi, cum femeia veselă de odinioară se transformă într-un om distrus de supărare. Şi, pentru că nu mai aveau cum să plece în călătoria prin Japonia la care visau, bărbatul a vrut să găsească o modalitate de a aduce Japonia la ea.

image

FOTO en.rocketnews24.com

Într-o zi a observat în grădina casei o specie de brumărele de culoare roz aprins (flori cunoscute sub denumirea ştiinţifică de moss phlox), flori extrem de apreciate în Japonia, unde oamenii adoră să admire câmpurile înflorite de Phlox subulata, numite Shibazakura, la fel cum sărbătoresc înflorirea cireşilor. În următorii doi ani, Kuroki a închis ferma şi a transformat locul într-o imensă grădină, în speranţa că oamenii vor veni să-i viziteze şi soţia sa va ieşi din izolare.

image

FOTO en.rocketnews24.com

Astăzi, la zece ani de când a plantat primele seminţe de flori, locul este vizitat anual de aproape 7.000 de oameni, veniţi din oraşe învecinate, nu doar că să admire frumoasa grădină, ci şi ca să stea de vorbă cu cuplul de bătrâni. Minunat este însă că doamna Kuroki este văzută aproape de fiecare dată zâmbind.

image

FOTO  en.rocketnews24.com

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite