FOTO Prinţesele Disney apar în ipostaze şocante într-o campanie pentru copiii abuzaţi sexual

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prinţesa Ariel, sărutată cu forţa de tatăl ei FOTO: Sainthoax.com
Prinţesa Ariel, sărutată cu forţa de tatăl ei FOTO: Sainthoax.com

Celebrele prinţese Disney Ariel, Jasmine şi Aurora apar pe afişele unei campanii împotriva abuzului sexual al copiilor. Ele sunt înfăţişate alături de taţii acestora, care le sărută împotriva voinţei lor.

Un artist care se semnează Saint Hoax a folosit prinţesele Disney într-o campanie şocantă împotriva abuzului sexual asupra copiilor. El le-a desenat pe Ariel, Jasmine şi Aurora în braţele taţilor lor, care le sărută cu forţa. Ochii prinţeselor din aceste desene care vor fi folosite ca afişe pentru campanie le trădează spaima în timp ce taţii le sărută împotriva voinţei lor.

Cele trei imagini au fost incluse într-o serie de ilustraţii numite „Princest” şi pe fiecare dintre ele apare mesajul: „46% dintre minori care au fost abuzaţi sexual sunt victime ale membrilor familiei. Nu este niciodată prea târziu să raportezi abuzul.”

printesa disney

Prinţesa Aurora, din povestea ”Frumoasa din Pădurea Adormită”

Saint Hoax speră ca aceste personaje să „vorbească” în limbajul copiilor şi să-i încurajeze astfel să discute cu autorităţile despre abuzurile sexuale pe care le-au îndurat. Pentru că prinţelese sunt binecunoscute, fetiţele s-ar putea simţi mai confortabil să discute cu cineva despre abuzul sexual la care au fost supuse, ştiind că eroinele lor au trecut prin aceeaşi experienţă.

printesa disney

Prinţesa Jasmine, din povestea ”Aladin şi lampa fermecată”

Ideea de a crea aceste imagini şocante i-a venit după o conversaţie cu o prietenă apropiată. Aceasta i-ar fi povestit că a fost molestată de tatăl ei când avea 7 ani şi i-a luat 14 ani să poată povesti despre această experienţă traumatizantă, potrivit publicaţiei Huffington Post.

Artistul a preferat să rămână anonim de teamă ca aceste imagini să nu provoace controverse. Acesta susţine că a primit mesaje de ameninţare în trecut, după ce a făcut publice alte lucrări controversate.

printesa disney

Majoritatea copiilor, abuzaţi sexual de rude

Foarte puţini copii raportează autorităţilor abuzurile sexuale la care sunt supuşi, potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Americane de Psihologie. Majoritatea celor care comit abuzurile asupra copiilor sunt rude. Doar 10-30% dintre ei sunt necunoscuţi, arată statisticile. Abuzul din partea membrilor familiei se întind, de regulă, pe o perioadă mai lungă de timp, iar copiii sunt expuşi astfel unui risc mai mare de depresie şi de alte tulburări emoţionale.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite