Femeile pot recunoaşte un bărbat infidel dintr-o singură privire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile au un al şaselea simţ când vine vorba de depistat bărbaţii infideli FOTO: Shutterstock
Femeile au un al şaselea simţ când vine vorba de depistat bărbaţii infideli FOTO: Shutterstock

Cercetătorii de la Universitatea din Western, Australia, susţin că femeile îşi pot da seama dacă un bărbat este infidel doar uitându-se la o fotografie a acestuia. Bărbaţii, în schimb, nu au acest dar, scrie „The Daily Mail“.

Cercetătorii australieni au ajuns la această concluzie în urma unui experiment. Ei au arătat 189 de fotografii înfăţişând tot atâtea persoane unui grup format din 34 de bărbaţi şi 34 de femei. Toate cele 189 de persoane oferiseră anterior detalii referitoare la viaţa lor amoroasă. 

După ce au privit fiecare poză în parte, participanţii au fost solicitaţi să completeze în dreptul imaginii care din persoanele din fotografii sunt, după părerea lor, fidele sau infidele în relaţia de cuplu. 

Experimentul a arătat că femeile au capacitatea de a recunoaşte persoanele nestatornice dintr-o singură privire. Astfel, femeile au nimerit răspunsurile corecte într-o proporţie de 62%, iar bărbaţii de doar 23%.

„Este surprinzător faptul că femeile au recunoscut infidelii într-o proporţie atât de mare. Tot ce au făcut a fost să se uite la faţa persoanelor care apăreau în fotografii şi să spună cine este fidel şi cine nu. Nu acelaşi lucru putem spune şi în cazul bărbaţilor“, a declarat profesorul Leigh Simmons, unul dintre autorii studiului.

Cercetătorii au explicat această abilitate a femeilor de a descoperi infidelii prin faptul că, în general, femeile sunt mai suspicioase din fire şi mai atente la detalii decât bărbaţii. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite