De ce este recomandat să ne masturbăm în fiecare zi: 4 motive pentru care autosatisfacerea este cheia unei vieţi fericite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În cazul femeilor jucăriile sexuale pot fi foarte folositoare când vine vorba de masturbare. FOTO Arhivă Adevărul
În cazul femeilor jucăriile sexuale pot fi foarte folositoare când vine vorba de masturbare. FOTO Arhivă Adevărul

Masturbarea este o parte valoroasă şi necesară a unei vieţi sexuale sănătoase, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. Chiar dacă, pentru unii, masturbarea este încă un subiect tabu, practicile de autosatisfacere ar trebui practicate cu regularitate, fără ruşine sau vină.

Sexualitatea este un aspect foarte important atât la nivel personal, cât şi la nivelul vieţii de cuplu, iar pentru o sexualitate echilibrată masturbarea este un proces recomandat, ba chiar necesar, potrivit portalului „Your Tango”.

1. Prin masturbare ne cunoaştem trupul şi mintea

Masturbarea este o modalitate bună pentru a învăţa ce anume te excită. În plus, poţi mai apoi să transformi fiecare atingere într-o fantezie sexuală în acelaşi scop. 

În timp ce te masturbezi îţi imaginezi că eşti dominator, că eşti în rolul supusului sau că eşti surprins în timp ce faci sex? Acestea sunt indiciile care ne ajută să ajungem mult mai uşor la orgasm. Mai ales pentru persoanele care au probleme cu atingerea plăcerii supreme, cunoaşterea propriei persoane prin autosatisfacere este extrem de importantă. De exemplu, în cazul femeilor pentru care nici aceste tehnici nu dau rezultate, jucăriile sexuale pot fi foarte folositoare. 

2. Masturbarea ne păstrează sănătoşi

Masturbarea poate ajuta la eliberarea tensiunii şi a stresului, poate vindeca insomia şi există dovezi că substanţele eliberate în organism în timpul orgasmului ajută la vindecarea depresiei. De asemenea, studiile au arătat că femeile care se masturbează mai des sunt mai atente când vine vorba de propria sănătate şi îşi fac mai des controale ginecologice.

3. Masturbarea ne poate transforma în persoane mai sexy

Ideea conform căreia o femeie activă sexual nu are nevoie de masturbare este falsă. Chiar şi femeile aflate în relaţii stabile au nevoie de autosatisfacere. De fapt, conştientizarea propriei sexualităţi în această manieră le poate face să se simtă mai sexy, dar şi să fie percepute astfel de partenerul de cuplu.

4. Masturbarea ca preludiu pentru preludiu

Masturbarea te ajută să te concentrezi pe propria plăcere chiar şi atunci când te afli într-o relaţie. În plus, autosatisfacerea duce la autocunoaştere, iar acest lucru te transformă într-un amant mai buni. Înainte de a trece la acţiune cu partenerul de cuplu, încearcă să renunţi la haine, să faci o baie fierbinte, să te priveşti în oglindă şi să începi să te atingi. Nu vei regreta.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite