De ce este bine să faci sex înainte să mergi la serviciu: beneficiile amorului de dimineaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Sexul de dimineaţă este, pentru unii, cea mai bună modalitate de a începe o zi de muncă. În plus, potrivit specialiştilor, aduce o mulţime de beneficii.

Sexul de dimineaţă nu aduce beneficii doar relaţiei de cuplu, ci şi individual, având efecte-minune asupra funcţionării organismului nostru, motiv pentru care la începutul unei zile de muncă, o experienţă erotică este mai mult decât binevenită. 

Publicaţia americană online bustle.com a realizat o listă cu beneficiile de care ne bucurăm dacă facem sex înainte de a începe programul de muncă:

1. Îţi îmbunătăţeşte dispoziţia

După ce fac sex, oamenii sunt mai fericiţi datorită oxitocinei eliberate în organism.

2. Te scapă de stres

Stresul şi anxietatea dispar ca prin farmec după o partidă bună de sex. „Cocktailul” de dopamină, endorfine şi oxitocină din corpul tău, substanţe eliberate în cantităţi şi mai mari în timpul orgasmului te „vindecă” de stres. 

3. Este un exerciţiu fizic grozav 

Exerciţiile fizice făcute înainte de muncă îţi vor da energie pentru întreaga zi, iar sexul este cea mai plăcută cale de a-ţi pune sângele în mişcare la prima oră. În plus, într-o jumătate de oră de sex corpul tău arde 144 de calorii.

image

4. Întăreşte sistemul imunitar

Un studiu realizat în 2009 a demonstrat că persoanele care fac sex regulat, de cel puţin două ori pe săptămână, au un sistem imunitar mai puternic. Când facem sex, organismul nostru eliberează anticorpi care ne pot proteja de răceli şi gripă.

5. Te întinereşte

Potrivit studiilor, persoanele acre fac sex de cel puţin trei ori pe săptămână arată cu până la zece ani mai tinere. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite