De ce adorm bărbaţii la scurt timp după o partidă de sex: explicaţia care le va face mai înţelegătoare pe femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corpul unui bărbat produce mai multă prolactină în timpul orgasmului comparativ cu corpul unei femei/FOTO Menshealth.com
Corpul unui bărbat produce mai multă prolactină în timpul orgasmului comparativ cu corpul unei femei/FOTO Menshealth.com

O dispută frecventă şi tăcută are loc în dormitor: bărbatul adoarme aproape imediat după ce face sex, în timp ce partenera lui rămâne trează în pat şi îl priveşte dezaprobator. Există însă o explicaţie clară, ştiinţifică, pentru acest comportament al bărbaţilor.

Dacă partida de sex este la fel de plăcută şi de intensă pentru bărbat şi pentru femeie, atunci de ce numai el pare extenuat după orgasm şi adoarme? De vină este hormonul prolactină, care este secretat în cantitate foarte mare în timpul orgasmului, explică medicul Christopher Winter, citat de Menshealth.com.

Corpul unui bărbat secretă mai multă prolactină decât al femeii. Acest hormon inhibă dopamina, un neurotransmiţător care asigură starea de veghe. Iată de ce după orgasm bărbatul simte imediat o mare nevoie de a dormi.

În plus, după sex ne vom relaxa foarte mult, vom scăpa de stres, de gândurile neplăcute şi ne va fi mult mai uşor să adormim. Responsabil cu această stare de relaxare este un alt hormon, oxitocina, numit hormonul stării de bine, care este produs tot în timpul orgasmului.

Şi obiceiul unor cupluri de a face sex cu lumina stinsă are un efect puternic asupra reacţiei bărbatului. Pe întuneric, corpul nostru va începe să producă melatonină, hormonul care produce somn, pentru că organismul nostru va considera că e timpul să ne culcăm din moment ce nu mai este lumină.

Dacă vrem să facem sex ziua şi să nu adormim după aceea, atunci putem recurge la câteva trucuri: facem sex cu lumina aprinsă, alegem o poziţie care nu este orizontală şi ne ridicăm din pat imediat după terminarea partidei.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite