Copiii care au o relaţie apropiată cu bunicii au mai puţine probleme emoţionale şi de comportament

0
0

Dincolo de imensa dragoste pe care buncii o poartă nepoţilor, relaţia apropiată dintre aceştia oferă adevărate beneficii psihicului viitorilor adulţi. Copiii au mai puţine probleme emoţionale, sunt feriţi de depresie, iar înţelegerea istoriei familiei şi a locului de care aparţin îi fac pe copii mai rezistenţi şi mai stăpâni pe viaţa lor.

Există o legătură incredibilă între bunici şi nepoţi, iar aceasta este dincolo de ce se poate exprima în cuvinte. Se spune chiar că bunicii şi-ar iubi mai mult nepoţii decât copiii, maturitatea ajutându-i să-şi manifeste mai uşor iubirea. Nu este întotdeauna uşor şi uneori drumul către casa bunicilor poate dura ore în şir,  dar atunci când susţinem o relaţie pozitivă cu bunicii, copiii vor cunoaşte reale beneficii, scrie mother.ly

Mai puţine probleme emoţionale

Un studiu realizat de Universitatea din Oxford a constatat că micuţii care sunt apropiaţi de bunicii lor au mai puţine probleme emoţionale şi comportamentale şi sunt mult mai pregătiţi pentru a face faţă evenimentelor traumatice. Bunicii pot oferi un sentiment de securitate şi sprijin care îi ajută pe copii să depăşească mai uşor un posibil conflict la şcoală sau un divorţ în viaţa de adult.

Identitatea intergeneraţională creşte rezistenţa copiilor

Alte cercetări sugerează că o identitate intergeneraţională sau o înţelegere a istoriei familiei şi a locului de care aparţin pot face copiii mai rezistenţi şi îi vor ajuta să se simtă mai stăpâni pe viaţa lor, chiar şi atunci când lumea din jurul lor pare că nu are repere.

Gestionează mai uşor relaţiile cu persoanele vârstnice

Potrivit unui studiu care a implicat 1.150 de copii din Belgia cu vârste cuprinse între 7 şi 16 ani, copiii apropiaţi de bunicii lor sunt mai puţin susceptibili să dezvolte prejudecăţi privind persoanele mai în vârstă. Pe de altă parte, specialiştii susţin că aceştia se vor raporta cu o mai mare acceptare şi la procesul îmbătrânirii.

O relaţie bună cu bunicii fereşte viitorul adult de depresie

Un studiu realizat de Colegiului Boston a confirmat faptul că relaţiile emoţionale strânse între bunicii şi nepoţi ajută la scăderea ratei de depresie - atât pentru bătrâni, cât şi pentru viitorii adulţi. 

Nepoţii pot contribui la prelungirea vieţii bunicilor

Ştiinţa este destul de clară atunci când susţine că relaţia bună dintre bunici şi nepoţi este benefică ambelor părţi. Copiii devin mai rezistenţi emoţional, iar bunicii devin mai sănătoşi. Cercetările sugerează că bunicii care petrec timp cu nepoţii lor adaugă o medie de cinci ani în viaţa lor.

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri