Cele 11 semne că eşti îndrăgostit, potrivit oamenilor de ştiinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suntem cu toţii diferiţi şi chiar şi atunci când vine vorba de dragoste nimic nu e la fel. Unele persoane au fost îndrăgostite frecvent şi cunosc sentimentul, iar altele nu sunt sigure dacă ceea ce simt reprezintă dragoste ori confundă sentimentele. Tocmai de aceea, mai multe studii ne vin în ajutor pentru a putea face diferenţa între dragoste şi simpla atracţie, care e trecătoare.

Din fericire, corpul nostru ne trimite diferite indicii pentru a ne ajuta să ne dăm seama dacă sentimentele pentru partener sunt reale şi nu reprezintă doar o fază trecătoare. 

Potrivit mai multor studii, există câteva semne clare, aplicabile majorităţii, atunci când vrem să ne dăm seama dacă suntem sau nu îndrăgostiţi. 

Nu te poţi opri din a te holba la persoana respectivă 

Dacă partenerul te-a surprins de multe ori că îl priveai insistent, într-un mod romantic, este un semn că eşti deja cu capul în nori. Aşadar, dacă nu-ţi poţi lua ochii de la o anumită persoană şi te holbezi constant la ea, este un prim semn că te îndrăgosteşti. 

De asemenea, mai multe studii au revelat faptul că partenerii care se privesc mai mult timp în ochi dezvoltă o conexiune romantică mai puternică decât cei care nu fac acest lucru. De asememnea, când mai mulţi străini au fost puşi să se privească ochi în ochi un timp îndelungat, în cadrul unui studiu, aceştia au declarat că au dezvoltat sentimente de dragoste unul faţă de celălalt. 

Te simţi euforic, ca şi când ai fi consumat substanţe interzise

E complet normal să-ţi „pierzi capul“ atunci când eşti îndrăgostit. Un studiu realizat de către Institutul Kinsey a descoperit faptul că atunci când o persoană se îndrăgosteşte, creierul acesteia arată la fel cu cel al unei persoane care a consumat cocaină. Acest lucru se datorează dopaminei, substanţa eliberată în corp în ambele situaţii. Aceasta ar putea fi o explicaţie plauzibilă în cazul persoanelor care au un comportament bizar, lipsit de sens, atunci când se declară îndrăgostite.

Te gândeşti tot timpul la el/ea

Atunci când iubeşti pe cineva, simţi că nu îţi poţi lua gândul de la persoana respectivă. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când te îndrăgosteşti, creierul eliberează în organism hormonul feniletilamina, cunoscut ca „drogul iubirii“. Acest hormon creează senzaţia de dependenţă şi intensifică dorinţa sexuală şi stările de anxietate. 

Îţi doreşti ca el/ea să fie fericit/ă

Iubirea reprezintă o relaţie egală de parteneriat, dar veţi realiza că fericirea persoanei iubite devine cu adevărat importantă când vă îndrăgostiţi. Aşa-numita „iubire plină de compasiune“ poate fi unul dintre semnele unei relaţii sănătoase, potrivit cercetării. Acest lucru înseamnă că sunteţi dispus să faceţi anumite compromisuri pentru a face viaţa partenerului mai uşoară şi mai fericită. Dacă vă aflaţi în situaţia în care sunteţi dispus să faceţi orice în acest scop, ei  bine, acesta un semn că sunteţi cu adevărat îndrăgostiţi. 

Ai fost stresat/ă în ultimul timp

Dragostea este adesea asociată cu sentimente mixte de tandreţe şi confuzie şi poate fi, de asemenea, o sursă imensă de stres. Astfel, atunci când suntem îndrăgostiţi, creierul nostru eliberează şi cortizol, cunoscut ca hormonul de stres. Aşadar, dacă aţi observat că răbdarea vă este testată puţin mai mult decât în mod obişnuit şi simţiţi că o luaţi razna, este foarte probabil să suferiţi de „îndrăgosteală“.

Nu mai simţi atât de puternic durerile fizice

Un studiu realizat de către Universitatea de Medicină din Stanford a revelat faptul că mai multe persoane care au fost puse să se uite la o poză cu persoana iubită, pentru mai mult timp, le-au redus durerile fizice uşoare, cu până la 40%, iar durerile fizice severe au fost resimţite cu 15% mai puţin decât în mod obişnuit. 

Încerci frecvent lucruri noi

Toată lumea vrea să impresioneze persoana iubită, la începutul relaţiei, însă, dacă începi să încerci frecvent lucruri noi, pe care partenerul tău le practică, înseamnă că ai fost infectat cu virusul iubirii. 

De asemenea, un alt studiu a demonstrat faptul că persoanele care s-au declarat îndrăgostite cel mai des, au căpătat interese variate şi au o personalitatea mai dezvoltată, în urma relaţiilor pe care le-au avut. 

Bătăile inimii se sincronizează cu cele ale partenerului

Potrivit unui studiu realizat de Davis, Universitatea din California, atunci când două persoane se îndrăgostesc, inimile lor încep să bată în acelaşi ritm, la propriu. Chiar dacă nu-ţi poţi da seama de acest lucru fără ajutorul unui stetoscop, dacă simţi o legătură puternică cu partenerul tău, este un semn la fel de bun că eşti îndrăgostit/ă.

Nu ai nimic împotriva lucrurilor considerate scârboase

Dacă eşti cu adevărat îndrăgostit, vei putea trece peste anumite obiceiuri sau chestiuni considerate scârboase, atunci când formezi un cuplu cu persoana iubită. Aparent, sentimentul de atracţie sexuală este mai puternic decât sentimentul de silă. De exemplu, eşti îndrăgostit dacă nu ai nimic împotrivă să-ţi săruţi partenerul chiar şi după ce l-ai văzut scărpinându-se în nas. 

Transpiri mai mult

Dacă te simţi agitat şi începi să transpiri sau chiar să ai frisoane, s-ar putea să fii îndrăgostit şi nu bolnav. Un studiu a demonstrat faptul că atunci când ne îndrăgostim, iubirea ar putea să ne cauzeze stări de rău şi manifestăm simptome asemănătoare stărilor de anxietate şi stres, precum transpiraţia excesivă. 

Îi iubeşti defectele

Dacă ajungi să cunoşti cu adevărat o persoană, îi vei recunoaşte defectele şi lucrurile care îi conferă unicitate personalităţii sale, iar dacă eşti îndrăgostit de ea, acestea vor fi, probabil, lucrurile care te-au atras de la bun început. Un alt studiu a arătat faptul că micile defecte sunt cele care ne fac să ne îndrăgostim mai tare de o persoană, în defavoarea atributelor fizice. Aşadar, dacă realizezi că-ţi place o persoană tocmai pentru micile defecte, iar tachinările între voi sunt la ordinea zilei, ai putea fi îndrăgostit.  

Viață de cuplu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite