Cât timp petrec milenialii navigând pe Internet şi care sunt site-urile preferate

0
0

94% dintre mileniali navighează pe Internet în medie 3,7 ore pe zi. Studiul arată că aplicaţiile disponibile pe telefonul mobil sunt utilizate, în medie, 2,4 ore pe zi.

94% dintre mileniali navighează pe Internet mai mult de 30 de minute pe zi, media zilnică a timpului petrecut pe Internet fiind de 3,7 ore. Studiul cantitativ a fost realizat în luna iulie 2018 de Exact Business Solutions pe un eşantion reprezentativ la nivel urban, 989 respondenţi cu vârste cuprinse între 18 şi 32 ani şi cu un nivel de educaţie mediu şi ridicat.

Referindu-ne la timpul alocat Facebook-ului, 85% dintre mileniali afirmă că petrec zilnic peste jumătate de oră pe această reţea de socializare. În medie, ei stau pe Facebook 2,6 ore pe zi. Nici când vine vorba de TV, aceşti tineri nu se dau în lături, 71% dintre ei declarând că-şi petrec peste jumătate de oră în fiecare zi în faţa micului ecran. Media zilnică este, în acest caz, de 2,1 ore.

Majoritatea milenialilor (62%) sunt zilnic şi pe YouTube pentru un interval mai mare de 30 de minute. Media de timp petrecută zilnic pe acest canal este de 1,5 ore. Imediat după YouTube se regăseşte Instagram, cu 0,7 ore.

„Informaţiile conţinute de ziare şi reviste nu prezintă mare interes în rândul acestei categorii de public. Dacă aceşti tineri susţin în procent de 72% că nu citesc deloc ziare şi reviste tipărite, observăm că nici publicaţiile online nu se bucură de nişte cifre extraordinare“, afirmă Lăcrămioara Loghin, managing director al companiei. 

Astfel, 43 % dintre mileniali nu citesc presa online deloc. 33% desfăşoară zilnic această activitate într-un interval de sub 30 de minute, în timp ce un sfert dintre tinerii analizaţi în cadrul studiului declară că revista presei le ia mai mult de 30 de minute în fiecare zi. O medie zilnică se situează în acest caz la 0,5 ore.

LinkedIn, Pinterest şi Twitter înregistrează cea mai mică medie a minutelor alocate zilnic de mileniali: între 6-12 minute.

Mai multe - Viață de cuplu

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite