Aventuri extraconjugale cu permisiunea nevestelor, fenomenul care ia amploare: care sunt condiţiile înţelegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Psihologul povesteşte că astfel de înţelegeri maritale pot presupune şi ca soţia să fie de acord ca soţul să ia parte o dată pe lună la petreceri sexuale, unde să facă doar sex oral. FOTO worldwideweirdnews.com
Psihologul povesteşte că astfel de înţelegeri maritale pot presupune şi ca soţia să fie de acord ca soţul să ia parte o dată pe lună la petreceri sexuale, unde să facă doar sex oral. FOTO worldwideweirdnews.com

Tot mai multe femei căsătorite din SUA aleg o soluţie de compromis pentru a-şi menţine mariajele, dezvăluie un psiholog. Expertul spune că acestea fac un fel de pact cu soţii lor, pe care îi lasă o dată pe săptămână, o dată la trei luni sau o dată pe an să-şi facă de cap cu permisiunea lor, fără scandal şi reproşuri, aşa cum s-ar întâmpla dacă le-ar ascunde infidelitatea.

Psihologul american specializat în probleme de cuplu Suzie Johnson a dezvăluit pentru publicaţia „The New York Post” că tot mai multe cupluri căsătorite de ani de zile, cu situaţie financiară bună, ajung să facă un fel de înţelegere nescrisă pentru a-şi menţine căsniciile. Mai exact, soţiile acceptă ca soţii lor să-şi facă de cap o dată pe săptămână, pe lună sau pe an, de la caz la caz, fără  să le facă scandal sau să le reproşeze infidelitatea. 

Printre cuplurile consiliate de Suzie Johnson se numără şi unele cu 12 ani de căsătorie la activ, în care soţia a a ajuns la concluzia că nu-şi mai poate satisface sexual soţul, aşa că îi oferă libertatea de a-şi găsi satisfacţia în altă parte, atâta timp cât stabilit de comun acord o astfel de înţelegere.

Uneori, pactul se încheie în urma unor negocieri în care fiecare obţine ceea ce-şi doreşte. De exemplu, soţia îi dă soţului permisiunea ca un weekend pe an să facă ce vrea, cu cine doreşte, dar în schimb acesta trebuie să accepte să mai facă un copil cu ea, exemplifică Johnson.

Astfel de aranjamente sunt tot mai frecvente, fiind semnalate şi de alţi colegi psihologi, spune Johnson. „Femeile aleg pur şi simplu „să lărgească limitele relaţiei monogame” şi să rămână într-o căsătorie de convenienţă în care doar soţul are aventuri extraconjugale, deci nu este acelaşi lucru cu mariajele deschise, în care ambii parteneri au şi alţi parteneri sexuali”, spune aceasta.

Mariaje celebre după acelaşi tipar 

Expertul în probleme de cuplu Suzie Johnson aminteşte că acest trend nu este o noutate, noutatea referindu-se la creşterea numărului de căsnicii care ajung să funcţioneze după astfel de reguli. Un exemplu celebru este cel al actualui candidat la alegerile prezidenţiale din SUA, Hillary Clinton, care a rămas alături de soţul său, fostul preşedinte american Bill Clinton, după scandalul Monica Lewinsky. Un alt caz celebru este al soţiei fostului jucător de baschet Andrei Kirilenko, Masha Lopatova, mama a patru copii, care a admis într-o declaraţie publică din 2006 că îşi lasă bărbatul să-şi facă mendrele o dată pe an.

În sprijinul afirmaţiilor sale, psihologul aduce concluziile unui studiu din 2013, conform cărora mai mult de 50% din mariaje rezistă în ciuda infidelităţii unuia dintre parteneri.

Cu cât investeşti mai mult într-un mariaj, fie că este vorba despre sentimente, atingerea unui anumit nivel de trai, copii, cu atât cresc şansele să faci compromisuri de acest tip pentru a nu ajunge la divorţ, a subliniat psihologul.

Spre deosbire de europeni, mai spune psihologul, unde se preferă mariajele deschise, în SUA se merge pe varianta în care soţia preferă să închidă ochii în faţa escapadelor soţului. Psihologul povesteşte că astfel de înţelegeri maritale pot presupune şi ca soţia să fie de acord ca soţul să ia parte o dată pe lună la petreceri sexuale, unde să facă doar sex oral, dar numai dacă face teste pentru depistarea bolilor cu transmitere sexuală, la fiecare trei luni.
 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite