5 lucruri pe care un bărbat nu trebuie să i le spună niciodată partenerei care tocmai a născut. Care este singurul lucru de care au nevoie proaspetele mămici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fi mamă nu este un lucru uşor, mai ales la început, când femeia încă nu a învăţat semnalele noului membru al familiei. Din acest motiv, susţinerea din partea soţului este esenţială, în timp ce comentariile sale negative o pot împinge pe proaspăta mămică în pragul depresiei.

Naşterea unui copil este aduce o mulţime de schimbări în viaţa proaspeţilor părinţi, dar mai ales în viaţa mamei. De aceea, specialista în probleme de lactaţie şi mama a cinci copii Pinky McKay îi ajută pe bărbaţii a căror soţie tocmai a dat naştere să înţeleagă mai bine cum să îi fie alături partenerei, dar şi cum să evite să îi rănească sentimentele:

1. „Probabil plânge pentru că îi este foame”

Sânul mamei nu este întotdeuna motivul pentru care suspină un bebeluş. „Sânii o dor, încearcă să hrănească bebeluşul ori de câte ori are nevoie şi, de cele mai multe ori, nu vrea decât să strige”, spune McKay, sfătuind bărbaţii să se lase la bustul gol şi să ia copilul în braţe, lipindu-l de pielea lor, în timp ce îl leagănă şi îi vorbesc. „Există şanse mari să se oprească astfel din plâns, pentru că se va simţi în siguranţă”, adaugă experta.

2. „Mama spune că aşa ar trebui să faci”

„Chiar dacă mama ta a făcut o treabă extraordinară crescându-te, nu trebuie să o laşi să îi spună mamei copilului tău ce să facă. Desigur, sfaturile sunt binevenite, dar nu o lăsa să se implice prea mult, dacă vrei ca partenera ta să capete încredere în calităţile ei de părinte. Treaba ta este să o susţii”, menţionează Pinky McKay.

3. „De ce plânge copilul?”

Dacă ar şti de ce plânge bebeluşul, l-ar consola şi l-ar opri din plâns. Şi ea este la fel de confuză ca şi tine, aşa că te-ai putea oferi să o ajuţi, pentru că are toată nevoia de susţinerea ta. 

4. „Am spălat eu vasele în locul tău”

„Şi tu ai mâncat din vasele alea, aşa că nu ar trebui să «vânezi» complimente dacă îţi ajuţi partenera. În plus, e dată cu totul peste cap de noul program din viaţa ei, impus de micuţul pe care tocmai l-a adus pe lume. Sunteţi o echipă şi este normal să o ajuţi”, spune specialista în probleme de lactaţie.

5. „Ce norocoasă eşti că nu trebuie să te trezeşti dimineaţă la prima oră”

„Dacă ai impresia că soţia ta, proaspătă mămică, stă oată ziua şi se uită la televizor, te înşeli amarnic. Probabil nu a avut timp nici să îşi tragă sufletul, pentru că slujba de a fi părinte nu are pauze trecute în «contract». Nu este nimic simplu în ceea ce face”, spune Pinky McKay.

Singurul lucru pe care un bărbat trebuie să i-l spună soţiei lui este, în schimb, ce treabă minunată face cu creşterea micuţului. „Mamele aflate la începutul «carierei» de părinte nu primesc suficiente reacţii pozitive. Chiar dacă poate părea puternică şi curajoasă, are nevoie de sprijinul şi dragostea ta”, mai spune specialista.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite