Un sfert dintre bărbaţi îşi visează fostele iubite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Somnul liniştit al bărbaţilor este de multe ori  „bântuit“ de fostele iubite
Somnul liniştit al bărbaţilor este de multe ori „bântuit“ de fostele iubite

Un studiu recent arată că unu din patru bărbaţi implicaţi într-o relaţie îşi visează cu regularitate vechile prietene, dar, unii dintre ei, şi pe actualele soacre.

Femeile geloase au încă un motiv de îngrijorare. Într-o proporţie destul de mare, bărbaţii îşi visează des fostele iubite, arată un studiu publicat ieri în presa britanică. Voluntarii care au participat la cercetare au spus, însă, că nu tânjesc după fostele prietene şi că nu se gândesc la ele în timpul zilei. Mai mult, majoritatea s-au declarat foarte mulţumiţi de relaţia în care sunt implicaţi în prezent.

Cercetarea a mai arătat că bărbaţii nu visează doar fostele prietene. Deşi tinerele romantice se gândesc că ele sunt principalul subiect din fanteziile nocturne ale iubiţilor, mintea acestora este „inundată" în timpul nopţii de figurile colegelor sau ale şefelor de la serviciu. 26% din respondenţi au recunoscut că au vise cu partenerii de muncă, dar chiar şi cu soacrele lor. În schimb, 33% din femei spun că îşi visează partenerul actual, dar şi părinţii şi copiii. Tot o treieme dintre ele au declarat că-şi visează prietenele, iar 20% au spus că mintea le alunecă la persoane necunoscute, dând dovadă de mai multă imaginaţie decât bărbaţii.    

Avem coşmaruri din cauza stresului

Studiul făcut de Premier Inn şi citat de presa britanică, la care au participat 2.000 de voluntari, concluzionează că stresul şi grijile zilnice influenţează şi felul în care visăm. Astfel, 31% din participanţi au precizat că visează lucrurile importante pe care le au de făcut. De asemenea, 20% din respondenţi au spus că somnul le este mai agitat atunci când se află sub presiune, când suntem stresaţi şi că lucrurile la care ne gândim cel mai mult sunt şi cele mai prezente în somn. „E un aspect din vieţile noastre pe care nu-l putem controla. Uneori visăm persoane pe care nu le vedem cu regularitate chiar dacă nu ne dorim acest lucru", a spus Claire Haigh, reprezentanta companiei care a comandat studiul.

Expertul în interpretarea viselor, Davina MacKail, crede că avem foarte mult de învăţat din acestea. „Ne ajută să dezvoltăm şi să procesăm emoţii. De aceea, nu e de mirare că avem mai multe coşmaruri atunci când suntem stresaţi", a explicat expertul. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite