Trucuri prin care poţi să scapi de mirosul neplăcut al picioarelor: care sunt cele mai eficiente metode

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirosurile neplăcute pot să fie eliminate uşor FOTO „Bright Side“
Mirosurile neplăcute pot să fie eliminate uşor FOTO „Bright Side“

Vara ridică temperaturile la cote care nu pot fi suportate, iar picioarele pot avea de suferit dacă nu sunt proteja corespunzător.

Sezonul verii vine cu temperaturi ridicate care pot provoca stări de disconfort, iar picioarele pot avea de suferit foarte mult. De aceea, site-ul „Bright Side“ vine cu o serie de sfaturi pentru a scăpa de mirosul neplăcut al picioarelor.

Ai grijă de zonele în care pot apărea bacterii

Majoritatea bacteriilor care provoacă mirosul neplăcut al picioarelor se reproduc sub unghii şi în zonele cu piele întărită. Nu uita să îţi cureţi tălpile cu piatra ponce atunci când îţi speli picioarele. Ai grijă şi de unghii şi taie-le câte mai scurt. 

image

Şterge-te între degetele de la picioare după spălare

Podologii recomandă să ne ştergem între degetele de la picioare după spălare şi să masăm uşor zona pentru a nu lăsa umiditatea să devină un loc pentru posibile infecţii.

Ceai şi oţet de mere pentru picioare

Lichidul rezultat din fierberea frunzelor de ceai poate să distrugă bacteriile şi să reducă traspiraţia, dacă menţineţi picioarele timp de 15 - 20 de minute la înmuiere. Oţetul de mere are acelaşi efect. Trebuie să amesteci 0.5 litri de oţet cu 200 de mililitri de apă caldă, să înmoi bucăţele de tifon în soluţie li să aplici pe picioare timp de 20 de minute, după care să laşi să se usuce în mod natural. 

image

Foloseşte uleiuri

Uleiul de lavandă este perfect în această perioadă. Pe lângă faptul că anihilează mirosurile nplăcute are şi efect antibacterial. Poţi să îţi masezi picioarele folosind câte patru picături de ulei.

Spală şosetele după ce le întorci pe dos

Această metodă garantează că şosetele se vor spăla mai bine, iar bacteriile şi celulele moarte vor fi eliminate.

Prin casă, mergi desculţ

Nu mai sta cu şosetele pe picioare când eşti acasă pentru că acumulează bacterii de pe jos care, odată ajunse într-un mediu umed, se răspândesc.

Foloseşte antiperspirantul pe picioare

Antiperspirantele conţin chimicale care reduc transpiraţia. Le poţi aplica seara, după duş, pe pielea uscată. 

image

Păstrează încălţămintea uscată

Este indicat să ai două perechi de încălţăminte pentru fiecare anotimp în parte, pentru a le purta pe rând. Dacă nu aveţi a doua pereche de încălţăminte, pentru a preveni umezirea tălpi, puteţi pune ziare mototolite în interior pentru a absorbi umiditatea peste noapte. 

image
Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite