Temperatura corpului femeilor crește după numai o singură atingere a bărbaților

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Creșterea temperaturii corpului este cauzată de mecanismele implicate în excitarea sexuală
Creșterea temperaturii corpului este cauzată de mecanismele implicate în excitarea sexuală

Un simplu contact tactil între două persoane de sex opus doar la nivelul mâinii sau al feței determină creșterea temperaturii corpului cu un grad.

Psihologii spun că emoțiile au un impact serios asupra fizicului, astfel justificându-se faptul că în situațiile în care suntem stresați, nervoși sau speriați, temperatura corpului crește. Un studiu recent apărut în publicația „Biology Letters" arată că un simplu contact tactil neînsemnat provoacă o reacție emoțională puternică.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii din cadrul Laboratorului de Studiu al Percepției de la Universitatea „St. Andrews" din Scoția a realizat un experiment în care a inclus 16 femei cărora le-a fost măsurată temperatura feței cu ajutorul imagisticii termice. Apoi, un grup de femei și de bărbați au continuat să le măsoare temperatura folosind dispozitive din plastic, pentru a determina contactul fizic, în patru puncte diferite ale corpului.

Fața, punct sensibil

În general, în urma contactului fizic cu aceste persoane, temperatura corpului subiectelor a crescut cu 0,1 grade Celsius. Dar efectul a fost în mod clar mai puternic atunci când bărbații atingeau o parte „mai personală" a corpului femeilor, cum ar fi fața sau pieptul, mai degrabă decât o parte mai puţin „personală", cum sunt mâna sau braţul. „Temperatura corpului femeilor a crescut cel mai mult în momentul în care se crea un contact fizic simplu cu un bărbat. În unele cazuri s-a înregistrat chiar o creștere cu aproximativ un grad", a spus Amanda Hahn, autoarea studiului.
Descoperirea legăturii dintre modificările de temperatură și nivelul de stres sau alți factori emoționali îi ajută pe cercetătorii să studieze procesul de excitare în mod neinvaziv și să dezvolte detectoare de minciuni performante, a adăugat Amanda Hahn.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite