YouTube Rewind 2014: Cel mai popular clip din România este „Cine e grăsuţa” de la Nelu şi Micutzu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google prezintă YouTube Rewind 2014, lista celor mai vizualizate video-urile de pe YouTube în România. Anul acesta, parodia şi satira în versuri au fost vedetele YouTube în România. La categoria muzică, în topul preferinţelor românilor pe YouTube se află piese internaţionale de succes.

Top 10 cele mai populare video-uri pe YouTube în România

Primele trei video-uri de anul acesta utilizează o reţetă similară pentru succes: umor suprapus pe muzică, în video-uri sugestive. Nelu (Cortea) şi Micutzu, doi cunoscuţi actori de stand-up comedy sunt cei care „semnează” cel mai popular video de anul acesta. Alături de ei se află video-urile tinerilor din spatele canalului „NoapteaTârziu”, dar şi al unuia dintre cei mai populari vloggeri din România, Mihai Zmenta. Serialul Robotzi ai celor de la Creative Monkeyz, care a dominat topul 10 al anului trecut, se regăseşte şi în 2014 cu două episoade.

În topul de anul acesta s-a numărat, pentru prima dată, şi Bianca Adam, cunoscută în mediull online drept Tequila. ”Playtech” a stat de vorbă cu ea. 

”Simt nevoia să spun cuiva «frate, ciupeşte-mă sau dă-mi o palmă, simt că visez»”, a declarat tânăra vedetă Youtube, învârstă de 17 ani. Tequila activează pe Internet de peste doi ani. Pentru ea, faptul că a fost inclusă în Youtube Rewind 2014 înseamnă ”un mic amănunt pentru CV. E o mare realizare pentru mine să mă gândesc că de la o simplă zi de filmări în care m-a lovit strălucita idee să fac o parodie s-a ajuns la un astfel de viral”, a declarat, pentru Playtech. 

În 2015, Tequila are de gând să îşi încânte cei peste 400 de mii  de fani cu şi mai mult conţinut. ”Vreau să creez, orice, cât mai mult şi cât mai de calitate. Vreau să fac content care să atragă şi, în afară de asta, vreau să mă super distrez”. 

Top 10 cele mai populare video-uri muzicale pe YouTube în România (videoclipuri oficiale)

Topul YouTube al creatorilor de muzică este dominat de artişti din România: şapte poziţii din top 10 sunt ocupate de videoclipurile unor artişti din România. Cel mai vizionat video din această categorie este însă al unui artist din străinătate, Enrique Iglesias. Dintre videoclipurile româneşti, piesa „Din vina ta” a lui Alex Velea are cele mai multe vizualizări în 2014. În comparaţie cu 2013, Nicole Cherry şi Vescan sunt artiştii care se regăsesc şi anul acesta cu piese în topul YouTube Rewind.  

Top 10 cele mai populare canale în România în 2014

(canale de YouTube care au înregistrat cele mai mari creşteri ale numărului de abonaţi în 2014)

Cel mai mare canal de YouTube din România (din punctul de vedere al numărului de abonaţi), cel al casei de discuri Cat Music a avut anul acesta cea mai mare creştere a numărului de abonaţi, în comparaţie cu 2013. În prima jumătate a listei se află şi trei dintre cei mai populari vloggeri ai momentului - Mihai Zmenta, Bianca Adam (cunoscută pe YouTube drept Tequila) şi Mikey Hash. Un singur nume internaţional se regăseşte în top 10 canale cu cea mai rapidă creştere în 2014 în România: PewDiePie, canalul de YouTube cu cel mai mare număr de abonaţi la nivel mondial.

Top 10 cele mai populare video-uri pe YouTube în 2014 (global)

Top 10 cele mai populare video-uri muzicale pe YouTube în 2014 (videoclipuri oficiale / global)

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite