Yahoo contraatacă popularitatea Gmail: a lansat versiunea actualizată de e-mail

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua versiune a serviciului de e-mail promite să fie mult mai rapidă şi eficientă FOTO huffingtonpost.com
Noua versiune a serviciului de e-mail promite să fie mult mai rapidă şi eficientă FOTO huffingtonpost.com

Yahoo Inc se pregăteşte de sărbători competitiv, cu o nouă versiune a serviciului de e-mail, prima de când Marissa Mayer a fost numită CEO al companiei, în urmă cu cinci luni.

Compania a lansat noua versiune a Yahoo Mail ieri pentru tablete şi smartphone-uri, care promite o viteză mai mare de utlizare. „N-aţi spus clar că vă doriţi mai puţine distrageri încorporate serviciului de e-mail. Vreţi să vă logaţi rapid, să comunicaţi şi să vă puteţi ocupa de alte lucruri”, a scris Mayer pe blog-ul oficial al companiei.

Yahoo este cel mai folosit serviciu de e-mail în SUA şi pe locul al treilea în lume, după Gmail şi Hotmail, informează Reuters. Numărul de utilizatori unici ai Yahoo Mail este însă în scădere: cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut în SUA şi cu 7% la nivel global. Declinul popularităţii în utilizarea poştei electronice este, parţial, cauzat de preferinţa de comunicare prin mesaje text, conform analiştilor.

Marissa Mayer, „achiziţionată” de Yahoo dintr-un post de conducere deţinut la Google, este însă recunoscută pentru ingeniozitatea în promovarea produselor digitale.  Noul design primit de serviciul de e-mail sub conducerea ei îi reflectă şi preferinţele pentru dispozitive mobile. Mayer a şi declarat, dealtfel, că strategia ei prioritară este de a crea o strategie mobilă coerentă pentru Yahoo.

Yahoo Mail, aplicaţie pentru toate sistemele de operare mobile

Versiunea îmbunătăţită a Yahoo Mail este deja disponibilă pentru dispozitivele care ruelază cu Android şi, în premieră, ca aplicaţie pentru iPhone. A fost lansată, de asemenea, şi versiunea pentru tablete şi computerele care funcţionează cu sistemul de operare Windows 8.

Aplicaţiile pentru toate platformele mobile sunt o prioritate pentru companie, care încearcă astfel să devină populară în rândul generaţiei tinere, conform declaraţiei date de Vivek Sharma, manager al Yahoo Mail şi Messenger.

Lansarea versiunii actualizate a serviciului de mail a fost un eveniment bine primit şi la bursă, acţiunile Yahoo au crescut ieri cu 11 cenţi, valoarea lor ajungând la 19,54 de dolari.

Yahoo este unul dintre mai populare site-uri din lume, cu aproximativ 700 de milioade de vizitatori pe lună, conform Reuters. În ultima perioadă au rămas în urmă cu actualizarea în ritmul în care s-a dezvoltat însă concurenţa, conform analiştilor, în special în ceea ce priveşte integrarea cu dispozitivele mobile şi cu reţelele sociale.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite