WhatsApp pregătește o schimbare majoră. Cum se vor autentifica utilizatorii

0
Publicat:

Până acum, WhatsApp s-a bazat în mod tradițional pe numerele de telefon pentru a conecta utilizatorii în aplicația de mesagerie.

WhatsApp - arhiva foto
WhatsApp - arhiva foto

WhatsApp a fost depistat lucrând la o nouă funcție care va permite utilizatorilor să seteze un nume de utilizator pentru profilul lor. Una dintre cele mai remarcabile caracteristici care apar într-o versiune beta a aplicației, adăugarea potențială de nume de utilizator, poate schimba fundamental modul în care utilizatorii comunică pe platformă, arată gadgets360.com.

Utilizatorii WhatsApp nu pot încerca deocamdată această caracteristică deoarece este încă în curs de dezvoltare, dar un tracker de caracteristici a partajat o previzualizare a modului în care ea ar putea arăta dacă este implementată utilizatorilor.

Recent lansatul WhatsApp pentru Android beta 2.23.11.15, conține cod pentru o caracteristică ce va permite în cele din urmă utilizatorilor să selecteze un nume de utilizator pentru profilul lor, potrivit trackerului de funcții WhatsApp WABetaInfo.

Caracteristica este încă în dezvoltare și, în timp ce serviciul de mesagerie deținut de Meta nu a împărtășit detalii, trackerul a partajat o previzualizare a modului în care ar putea apărea.

Funcția selectorului de nume de utilizator va fi găsită atingând meniul cu trei puncte > Setări > profil. Acesta se află în secțiunea Nume profil și deasupra secțiunii Despre. Cu o pictogramă creion situată în jurul tuturor acestor câmpuri, se pare că utilizatorii vor putea, de asemenea, să-și modifice numele de utilizator. Cu toate acestea, este demn de remarcat faptul că serviciul ar putea optimiza sau schimba complet modul în care funcționează funcția înainte de a fi implementată.

Nu se ştie deocamdată dacă acesta va reprezenta doar o opţiune sau o va deveni o obligativitate şi nici în ce fel va influenţa procesul de autentificare - dacă va fi suficient numele de utilizator împreună cu o parolă (PIN) sau dacă acesta va avea doar rol în găsirea şi adăugarea contactelor, fără implicaţii în procesul de autentificare.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite