VIDEO Google a construit o maşină fără volan, dar cu un creier care vede totul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina fără volan de la Google
Maşina fără volan de la Google

Google a anunţat noaptea trecută propriul proiect pentru o maşină autonomă. Designul Google a fost îmbinat cu specificaţiile maşinii fără şofer. Astfel, maşina nu va mai avea volan şi va fi integrată în totalitate cu serviciile autonome Google. Nu vă aşteptaţi la o frumuseţe.

Pentru Google, maşina viitorului nu va mai avea volan, pedale de frână nimic. Senzorii şi software-ul vor face toată munca. Vehiculele vor fi ieftine, pentru a fi adoptate cât mai rapid.

Într-o postare pe blogul companiei, Google explică faptul că viziunea lor nu a fost una de design sau de putere, ci de simplitate şi siguranţă. 

Maşinile au senzori care elimină punctele moarte şi detectează obiecte la o distanţă mai mare de două terenuri de fotbal. Prima oară, viteza maximă va fi de 40 de kilometri pe oră, iar maşina se adresează traficului urban. 

Cum se merge cu maşina Google

“Am construit-o pentru a învăţa, nu pentru lux. Vom avea două scaune cu centuri de siguranţă, portbagaj, butoane de pornire şi un ecran pentru a arăta ruta. Atât”, explică Google.

Google va construi 100 de prototipuri şi în vara aceasta maşinile vor intra pe şoselele din SUA. Primele modele vor avea control manual şi apoi, în California, va fi rulat un program pilot în are volanul va fi eliminat. Maşina are un motor electric, dar Google nu a anunţat încă autonomia.
 

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/ma-ina-google" target="_blank">View the story "Maşina Google" on Storify</a>]

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite