VIDEO 4 roţi, 4 cilindri, 4G - maşinile devin hotspot şi Android le vrea pe toate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google vrea să cucerească maşinile, iar acestea vor să fie hotspot-uri
Google vrea să cucerească maşinile, iar acestea vor să fie hotspot-uri

La târgul de tehnologie CES 2014, Chevrolet a prezentat viitorul maşinilor şi conectivităţii: vehiculele noastre nu vor avea doar patru roţi sau patru cilindri, ci şi 4G. Astfel, maşina va deveni hotspotul nostru mobil.

Maşina se conecta până acum la telefon, unele aveau şi posibilitatea introducerii unei cartele în computerul de bord, dar Chevrolet arată că 4G-ul nu va mai fi disponbil doar din telefon sau tabletă, ci şi din maşină.

Compania a anunţat ca va introduce 4G în sistemul său numit OnStar. Sistemul nu se va conecta doar la Wi-Fi, ci pasagerii vor putea să-şi conecteze smartphone-urile, tabletele şi laptopurile la internetul din maşină.

"Un hotspot 4G în maşină va oferi o conexiune mai puternică decât cea a unui smarthone", a declarat Mary Chan, preşedintele departamentului de conectivitate de la General Motors pentru Mashable.

Modelele care vor primi 4G vor fi cele lansate în 2015, printre care Corvette, Impala, Malibu sau Volt. De asemenea, vor fi lansate şi pe alte maşini în viitor. În SUA, Chevrolet a făcut un parteneriat cu AT&T, prin care clienţii pot să-şi folosească abonamentul deja existent pentru a-şi conecta maşina.

Faci din Corvette joc video

Chevrolet a fost cea mai activă marcă la CES 2014, lansând şi o aplicaţie numită Performance Data recorder care va fi disponibilă din 2015 pentru modelul Corvette Stingray.

Camerele de pe bord vor filma traseul vostru, vor include date telemetrice cum ar fi viteza, timpul pe tură şi acceleraţia, care vor fi transformate într-o filmare care imită un joc video.

Filmarea poate fi văzută pe ecranul de 8 inci din interiorul maşinii şi şoferii pot înregistra 13 ore de filmare.

Android vrea să atace şi piaţa automobilelor

În afara CES 2014, Google şi-a anunţat primul mare plan din 2014 - cucerirea lumii automobilelor cu ajutorul Android.

Google a făcut un parteneriat cu Audi, General Motors, Honda, Hydundai şi Nvidia şi a format Open Automotive Alliance, care spune că "vrea să accelereze inovaţia prin deschidere, customizare şi scalare".

Practic, în spatele unui limbaj care nu spune foarte multe, Google vrea să promoveze dotarea automobilelor cu sisteme Android, care să folosească aplicaţiile din Play Store. De asemenea, maşinile ar putea fi conectate mult mai uşor la aplicaţiile din telefonul mobil sau tabletă - consumul de benzină va putea fi monitorizat, maşina va şti unde sunteţi, veţi şti mereu unde e maşina. Posibilităţile sunt nenumărate.

Google face acest lucru după ce BMW, Mercedes, GM şi Honda au anunţat că vor integra iOS în unele maşini, direct în bord. Războiul sistemelor de operare se mută şi în habitaclul maşinii noastre.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite