Utilizatorii WhatsApp care nu vor accepta noile condiţii de utilizare nu vor pierde accesul la facilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

După ce şi-a ameninţat propriii utilizatori că le va bloca unele facilităţi dacă nu vor accepta noile condiţii de utilizare a produsului, WhatsApp se va mulţumi acum doar să-i streseze cu notificări pe cei care nu-şi dau acordul.

Cu doar o săptămână înainte de termenul limită la care utilizatorii WhatsApp trebuie să accepte noile condiţii de utilizare, oficialii companiei anunţă că revin asupra deciziei de a limita funcţionalitatea pentru cei care nu apasă butonul prin care să-şi dea acordul.

Iniţial, WhatsApp a ameninţat că utilizatorii care nu sunt de acord cu noile condiţii vor pierde, treptat, accesul la mai multe funcţii ale aplicaţiei. Acum, tonul comunicării s-a schimbat, iar WhatsApp spune că, şi dacă nu acceptă condiţiile, utilizatorii vor putea folosi produsul la fel ca şi până acum.

În schimb, “rebelii” vor fi stresaţi cu notificări constante, care le vor aduce aminte că nu şi-au dat acordul. Cei de la WhatsApp speră, probabil, că acest gen de presiune va fi mai eficient decât ameninţările.

Nu se ştie ce anume a determinat WhatsApp să-şi schimbe poziţia, însă este posibil să existe un număr mare de utilizatori care nu şi-au dat încă acordul, iar oficialii companiei să se teamă de un alt episod negativ, precum cel din momentul anunţării noilor condiţii, când milioane de utilizatori au trecut la Telegram şi Signal.

WhatsApp va începe să transfere noi informaţii către Facebook, legate de viitoarele funcţii de shopping ale produsului, funcţii care vor include şi un instrument de plată. Cel mai probabil, Facebook vrea să folosească datele de plată ale utilizatorilor WhatsApp pentru îmbunătăţirea targetării reclamelor.

Termenul limită pentru acceptarea noilor politici este 15 mai, însă, în condiţiile în care nu vor exista alte repercusiuni în afara notificărilor, pentru cei care nu le acceptă, acesta îşi pierde din semnificaţie.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite