Uniforma trupelor ”aerospaţiale” ale SUA, subiect pentru ironii pe Twitter

0
Publicat:
Ultima actualizare:
”În spaţiu, nimeni nu poate auzi cât de ridicol eşti” este una dintre ironiile aduse la adresa noii uniforme.
”În spaţiu, nimeni nu poate auzi cât de ridicol eşti” este una dintre ironiile aduse la adresa noii uniforme.

Noua divizie înfiinţată de Donald Trump luna trecută a prezentat pe reţeaua de socializare o imagine cu uniforma oficială a recruţilor săi, iar reacţiile ironice nu s-au lăsat aşteptate.

Uniforma în cauză are un model de camuflaj, fiind asemănătoare cu cea a membrilor armatei SUA, o decizie care a stârnit un val de glume, arată BBC, citat de Digi24.

”Nu au văzut cum arată spaţiul niciodată?” sau ”Câţi copaci vă aşteptaţi să găsiţi în spaţiu?” sunt printre cele mai apreciate comentarii legate de fotografia noii uniforme. Câţiva utilizatori au oferit chiar alternative precum costumele soldaţilor imperiali din Star Wars, spunând că au ”luat în considerare cine vă conduce”.

Divizia forţelor aerospaţiale şi-a motivat însă decizia, spunând că vor utiliza uniforme folosite în prezent de armată şi de forţele aeriene ale SUA, pentru a economisi costurile necesare producţiei unor noi echipamente. În plus, trupele aerospaţiale vor opera la sol, alături de camarazii lor, controlând sateliţii de comunicaţii şi de spionaj folosiţi de Statele Unite.

Forţele aerospaţiale au fost înfiinţate de preşedintele american Donald Trump în decembrie 2019, şi sunt compuse din 16.000 de militari şi civili. La inaugurare, Trump a declarat că spaţiul este ”noul câmp de luptă”, alocând suma de 40 de milioane de dolari pentru primul an al noii divizii.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite