Tweet Tech, 14 ianuarie: Samsung Galaxy S5 va avea o baterie impresionantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tweet Tech, 14 ianuarie.
Tweet Tech, 14 ianuarie.

Zi de zi, Tech Adevărul vă prezinte cele mai interesante informaţii din tehnologie, dar care nu au devenit articole de sine stătătoare. Astăzi, 14 ianuarie, aflăm că Samsung Galaxy S5 ar avea o baterie impresionantă, există o aplicaţie care nu te mai lasă să înregistrezi videoclipuri strâmbe şi roverul Curiosity a fost urmărit de pe orbita planetei Marte.

În fiecare zi, la final, vom selecta cele mai interesante ştiri pe care nu le-am dezvoltat în articole pe „Tech Adevărul“, dar care merită citite. Noi vă spunem de ce merită şi vă arătăm unde le găsiţi. Aşteptăm şi de la voi sugestii cu cele mai interesante informaţii pe care poate le-am ratat.

Rubrica Tweet Tech de astăzi, 14 ianuarie 2013:

Zvonurile despre Samsung Galaxy S5 încep să vină şi azi vorbim despre baterie. Va fi una litiu-ion de nouă generaţie cu o capacitate de 2.900 mAh. În plus, aceasta va dispune de o tehnologie de încărcare rapidă. Spre comparaţie, Samsung Galaxy S4 are o baterie de 2.600 mAh. Ecranul de pe Galaxy S5 se speculează că va fi unul de 5,25 inci la rezoluţie 2K.

Mai multe detalii pe GigaOM

Le-ai văzut şi tu, probabil că ai şi înregistrat aşa, există videoclipuri realizate strâmb peste tot. Soluţia pentru acestea este Horizon care, pur şi simplu, decupează din videoclipul original unul sincronizat cu latura orizontală. Înregistrează cu raportul de aspect de 16:9 full HD şi HD, pătrat la 640x640 pixeli sau 480x480 pixeli şi 4:3 la 640x480 pixeli. Este disponibilă pentru iPhone 4S şi mai noi, pentru iPod Touch 5 şi iPad 2 şi mai noi. Preţul e de doi dolari, dar acum e la reducere la un dolar.

Mai multe detalii pe TNW

Roverul Curiosity al NASA a fost supravegheat din spaţiu de către Mars Reconnaissance Orbiter, începând cu 11 decembrie. Va ajunge până la jumătatea anului la muntele Sharp, iar odată ajuns cercetătorii NASA vor să-l pună să escaladeze. Când a fost trimis pe Marte, roverul a ajuns în craterul Gale. Între golful Yellowknife şi muntele Sharp este o distanţă de 5 kilometri pe care Curiosity a început s-o parcurgă în iulie 2013.

Mai multe detalii pe Daily Mail

image

iPhone 5s debutează în China vineri. Până atunci, China Mobile, cel mai mare operator telecom din lume, şi-a făcut rezerve. A primit de la Apple 1,4 milioane de unităţi destinate noilor cumpărători şi celor care au făcut precomandă de iPhone 5s. E impresionantă cantitatea, dar dincolo de această informaţie nu mai există altele cu privire la cerinţele pentru lunile următoare, când cererea mai scade.

Mai multe detalii pe CNET

Dogecoin a pornit ca o glumă pe piaţa monedelor digitale, dar acum pare să fie mai interesantă decât Bitcoin, Litecoin sau altele similare. Potrivit BitinfoCharts, acum sunt mai multe monede Dogecoin în circulaţie decât oricare altele. Sunt 28 de miliarde de monede raportat la locul doi, Quarkcoin, cu 250 de milioane de monede.

Mai multe detalii pe BusinessInsider

Pentru Nokia se pregătesc mari schimbări. Microsoft a cumpărat compania cu peste 7 miliarde de dolari, iar după finalizarea achiziţiei va mai rămâne Nokia a Microsoft şi divizia care nu se ocupă de telefoane care continuă drept companie separată. Divizia care rămâne în afara Microsoft se va împărţi pe trei linii: reţelistică, soluţiile de navigare Here şi Advanced Technologies, cu 600 de angajaţi, care se va ocupa de conectivitate, dar nu se va rezuma doar la telecomunicaţii. AT va derula cercetări în domeniul senzorilor, imagisticii şi sunetului, dar şi stocării în cloud.

Mai multe detalii pe CNET

AMD încă rezistă în lupta cu Intel şi lansează Kaveri, un cip cu patru nuclee pentru CPU şi alte 8 pentru GPU. Compania merge direct după linia Haswell a Intel şi, spre comparaţie, Kaveri costă 173 de dolari pentru desktop, în timp ce un i5 similar costă 242 de dolari. Cel mai ieftin procesor AMD din noua serie va costa 120 de dolari. Compania ţinteşte spre 4K cu procesoarele Kaveri care pot accesa până la 32GB de memorie RAM. Frecvenţa maximă este de 4GHz, în mod turbo. Pe scurt, AMD încearcă să se menţină relevantă.

Mai multe detalii pe TechRadar

image

Poate ajuta un joc video o companie auto să creeze o maşină? Se pare că Gran Turismo tocmai a făcut-o, iar beneficiarul este Toyota. Mai mult, directorul Toyota Akio Toyoda este fan al jocului şi a condus maşina imediat după ce i-a fost prezentată. Modelul se numeşte FT-1, dar încă nu există detalii pentru data lansării sau preţul acestuia.

Mai multe detalii pe The Verge

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite