Tatuajul electronic de la Motorola te dă de gol când minţi, sau cum te-ai putea transforma într-un Pinochio high-tech

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tatuajul electronic de la Motorola dăunează grav vieţii de cuplu FOTO Adevărul
Tatuajul electronic de la Motorola dăunează grav vieţii de cuplu FOTO Adevărul

Minunata lume a tehnologiei ne îndreaptă rapid spre distopie. Cel puţin asta suntem tentaţi să credem dacă analizăm cea mai recentă cerere de brevet depusă de subsidiara Google.

Motorola Mobility vrea să aducă tehnologia mai aproape de oameni. Mai bine zis, Motorola Mobility vrea ca tehnologia să facă parte din tine, la propriu. Compania a depus o cerere de patent numită „Cuplarea unui tatuaj electronic la un dispozitiv de comunicaţii mobile“.

Practic, Motorola are de gând să creeze un dispozitiv electronic ce poate fi tatuat pe gâtul utilizatorului. 

Acesta va putea fi folosit pe post de microfon suplimentar pentru telefoane, fiind foarte aproape de gură, lucru care are micşora zgomotul de fundal din apeluri şi ar oferi sunet de calitate mai mare.

El va fi dotat cu un transmiţător wireless şi se va conecta automat la telefon. 

Asta ar însemna că şi comenzile vocale vor putea fi date mai uşor, fără a fi nevoie ca utilizatorul să apese vreun buton.

Totul bine şi frumos, dacă nu iei în considerare şi cealaltă posibilă utilizare a tatuajului electronic.

image

Acesta poate fi folosit ca un detector de minciuni. În descrierea din cererea de brevet se arată că dispozitivul va avea „un detector de reacţie galvanică la nivelul pielii“. De exemplu, un utilizator agitat sau care spune o minciună ar putea avea o reacţie diferită a pielii faţă de unul care este încrezător şi care spune adevărul.

Tatuajul ar putea funcţiona pe baza unei baterii reîncărcabile sau ar putea folosi „tehnologie găsită în panouri solare, tehnologie capacitivă, nanotehnologie şi tehnologie electro-mecanică“. Cei care nu agreează ideea de tatuaj vor purta dispozitivul în jurul gâtului, pe o bandă.

Întrebarea este acum: cine ar vrea să se transforme într-un Pinochio high-tech doar de dragul unei calităţi mai bune a apelurilor? 

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite