SpaceX intenţionează să lanseze Starlink Internet în Georgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Comisia pentru Comunicaţii din Georgia consideră că acest lucru va contribui la dezvoltarea pieţei serviciilor digitale inovatoare din ţară.

Compania americană SpaceX are în vedere posibilitatea lansării internetului în Georgia prin intermediul comunicaţiilor prin satelit Starlink, precizează serviciul de presă al Comisiei Georgiene de Comunicaţii în urma unei întâlniri cu un reprezentant al SpaceX.

„Am avut o întâlnire foarte interesantă şi importantă cu un reprezentant SpaceX care a venit în Georgia pentru a face cunoştinţă la faţa locului cu mediul de telecomunicaţii georgian. I-am oferit informaţii detaliate despre tendinţele din sectorul de telecomunicaţii din Georgia şi l-am familiarizat cu planurile noastre de viitor. În acest stadiu, SpaceX lucrează pentru a studia particularităţile pieţei georgiane şi se pregăteşte pentru lansarea comercială a operaţiunilor Starlink în Georgia", a declarat serviciul de presă, citând-o pe Ekaterina Imedadze, membră a comisiei de comunicaţii.

Lansarea Starlink în Georgia va contribui la dezvoltarea pieţei serviciilor digitale inovatoare din republică, a adăugat departamentul.

Starlink este un proiect global de sistem de comunicaţii prin satelit. A fost dezvoltat de compania americană SpaceX, fondată în 2002 de inginerul Elon Musk. Sistemul Starlink este conceput pentru a oferi acces la Internet utilizatorilor din întreaga lume prin desfăşurarea unui număr mare de dispozitive mici (cu o greutate de până la 500 kg) pe orbita joasă a Pământului.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite