Sony lansează WF-1000XM5, noi căști true wireless cu ANC, proiectate special pentru muzică

0
Publicat:

Sony lansează căștile true wireless WF-1000XM5, din seria 1000X, care oferă tehnologia de anulare a zgomotului, un sunet imersiv , dar și calitate a apelurilor redată vreodată de un produs Sony.

Căști Sony WF-1000XM5.
Căști Sony WF-1000XM5.

Odată cu lansarea căștilor WF-1000XM5, Sony a încheiat un parteneriat cu muzicianul, actorul, compozitorul și artistul Sony Music Entertainment, Miguel.

Modelul WF-1000XM5 dispune de tehnologie de ultimă generație pentru a oferi o calitate superioară a sunetului și performanță în anularea zgomotului. Procesoarele de tip Real-time audio și microfoanele performante alimentează driverul Dynamic Driver X, proiectat special pentru reproducerea frecvențelor extinse, a sunetului de bas profund și a vocilor clare. 

Modelul WF-1000XM5 dispune acum de trei microfoane pe fiecare cască, inclusiv microfoane cu feedback dual care îmbunătățesc performanța de anulare a frecvențelor joase. 

Dezvoltat recent de Sony, Integrated Processor V2 deblochează potențialul procesorului HD Noise Cancelling QN2e. Combinația de tehnologii controlează cele șase microfoane, la nivelul ambelor urechi.

Capacitatea de reproducere a frecvențelor joase a fost, de asemenea, îmbunătățită la modelul WF-1000XM5, datorită noului Dynamic Driver X. Elementele intraauriculare cu izolare a zgomotului ale căștilor sunt realizate dintr-un material unic din spumă poliuretanică, aceasta reducând zgomotul din gama de frecvențe înalte.

Căști Sony WF-1000XM5.
Căști Sony WF-1000XM5.

Dynamic Driver X este special conceput pentru reproducerea frecvențelor extinse. Structura diafragmei combină mai multe materiale diferite pentru interior și margine, obținând note înalte clare și un sunet de bas profund cu distorsiuni reduse.

Prin combinarea noului procesor HD Noise Cancelling QN2e cu Integrated Processor V2 de la Sony, modelul WF-1000XM5 încorporează procesarea audio pe 24 de biți și amplificarea analogică.

Cea mai bună calitate a apelurilor oferită de un produs Sony

Modelul WF-1000XM5 asigură acum cea mai bună calitate a apelurilor oferită până acum de un produs Sony, redând o voce clară în orice situație, indiferent dacă utilizatorii se află la birou, dacă lucrează de acasă sau sunt într-un spațiu public ori expuși unui loc zgomotos.

Datorită algoritmului de reducere a zgomotului bazat pe inteligență artificială, folosirea procesării Deep Neutral Network (DNN) și a senzorilor Bone Conduction, vocea utilizatorilor va fi captată în mod clar și natural chiar și într-un mediu zgomotos. Dacă aceștia se află în aer liber, structura de reducere a zgomotului produs de vânt va minimiza orice zgomot produs de acesta, astfel încât utilizatorii să poată fi siguri că vor fi auziți.

Design 

Căștile WF-1000XM5 dispun de o textură îmbunătățită, lucioasă. Forma căștilor este modelată după structura urechii umane, cu un design ergonomic care asigură o fixare sigură și stabilă. În plus, aceste căști sunt cu aproximativ 25% mai mici și cu aproximativ 20% mai ușoare decât modelul anterior (WF-1000XM4).

Elementele intraauriculare cu izolare a zgomotului sunt fabricate dintr-un material care îmbunătățește potrivirea și sporește confortul prin reducerea presiunii în ureche, datorită unei forme nou concepute. În plus, căștile sunt disponibile în patru mărimi diferite, inclusiv cea ultra mică SS.

Experiență de ascultare 

Modelul WF-1000XM5 dispune, de asemenea, de funcția Auto Play pentru o experiență de ascultare fără a fi nevoie de accesarea multor opțiuni. Notificările audio țin la curent utilizatorii cu evenimentele importante, permițând ca telefonul să rămână în siguranță în buzunar. Prin conectarea dispozitivului la Spotify, Endel și Apple Music, utilizatorii pot accesa muzica preferată și scene sonore relaxante. 

WF-1000XM5 utilizează noi senzori și tehnologia de sunet spațial, pentru a oferi un sunet captivant pentru jocurile de realitate augmentată, cum ar fi „Ingress" de la Niantic. Utilizând tehnologia de tip head tracking, sunetul este transmis din direcții diferite pentru a se alinia cu acțiunea de pe ecran.

Căștile WF-1000XM5 dispun, de asemenea, de funcții populare de la Sony, cum ar fi Adaptive Sound Control și Speak-to-Chat, precum și de Multipoint Connection, care le permite utilizatorilor să asocieze două dispozitive Bluetooth simultan, astfel încât, atunci când primesc un apel, căștile recunosc automat care dispozitiv sună și se conectează la cel potrivit. Conectivitatea este înlesnită datorită funcțiilor Fast Pair și Swift Pair. Utilizatorii pot controla căștile WF-1000XM5 prin intermediul vocii, cu ajutorul asistentului vocal.

Căștile au o autonomie a bateriei de până la 8 ore, iar o încărcare rapidă de 3 minute asigură până la 60 de minute de redare. Tehnologia Qi oferă o încărcare wireless ușoară.

Căștile au un rating IPX4ce le oferă rezistență la apă, astfel încât stropii și transpirația nu vor împiedica utilizatorii să se bucure de muzică, nici măcar atunci când merg prin ploaie.

WF-1000XM5 utilizează materiale plastice reciclate și adoptă materialul original de hârtie Original Blended Material de la Sony pentru ambalaj. Original Blended Material este un material de hârtie ecologică, fabricat din bambus, fibre de trestie de zahăr și hârtie reciclată post-consum.

Preț și disponibilitate 

Modelul WF-1000XM5 va fi disponibil începând cu luna august 2023, la un preț de aproximativ 1581 de lei.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite