Sediul Google din Australia a fost victima unui atac informatic surpriză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google a avut probleme cu securitatea sediului în Australia. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
Google a avut probleme cu securitatea sediului în Australia. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Google este cel mai mare motor de căutare, un gigant în online, şi în ciuda măsurilor sale de securitate se pare că unele lucruri i-au scăpat. Astfel, doi experţi în securitate software din Australia au reuşit să preia controlul asupra clădirii companiei Google.

Google se luptă pe Internet cu ameninţările informatice, dar în ceea ce priveşte securitatea propriului sediu din Australia nu s-a descurcat la fel de bine, scrie TechRadar. Experţii în securitate ai companiei Cylance au reuşit să treacă de sistemul de protecţie al clădirii Google din Sidney şi, în teorie, ar fi putut face tot ce doreau.

Se pare că problemele Google au fost cauzate de o versiune neactualizată a platformei Tridium Niagara AX care îi controlează clădirea. Cei de la Cylance au reuşit să afle parola de administrator şi au avut acces la sistem şi la panourile de control. Din fericire pentru gigantul american, experţii în securitate căuta doar să vadă cât de sigur (sau nu) este sediul Google, astfel că i-au anunţat de problemă după ce au reuşit să preia controlul.

image

„Din acel punct am fi putut instala un rootkit. Am fi putut prelua sistemul de operare şi să accesăm orice fel de sistem de control care este pe aceeaşi reţea. Nu am făcut aceste lucruri pentru că intenţia noastră era alta. Dar acesta ar fi parcursul normal al unui atacator", le-a spus celor de la Wired Terry McCorkie, unul dintre hackerii Cylance.

Totuşi, în ciuda faptului că Google a fost informată despre această scăpare, Cylance estimează că aproximativ 25.000 de clădiri bazate pe aceeaşi platformă Tridium Niagara AX sunt predispuse atacurilor.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite