Salata care a stricat una dintre cele mai bune idei de pe Internet: Kickstarter

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe Kickstarter tocmai a debutat un proiect... interesant. FOTO NBCNews
Pe Kickstarter tocmai a debutat un proiect... interesant. FOTO NBCNews

Internetul e liber şi oamenii lui nu duc lipsă de idei, dar parcă ultima de pe Kickstarter e uşor prea. E vorba de finanţarea unei salate de cartofi. Nu a unui gadget, nu a unei drone care te filmează din orice punct, ci a unei salate pe care o mănânci. Şi a strâns deja câteva mii de dolari.

Zack Danger Brown a reuşit să atragă atenţia unui număr foarte mare de internauţi prin proiectul său de pe Kickstarter care constă într-o salată de cartofi, cunoscută pe meleaguri mioritice drept salată orientală. Cu peste 46.000 de share-uri pe Facebook, această iniţiativă care îşi propusese să strângă 10 dolari pentru o salată, şi-a depăşit targetul de peste 500 de ori, informează Playtech.

La momentul redactării acestui articol, proiectul a strâns aproape 7.500 de dolari şi mai sunt încă 26 de zile până când perioada de finanţare se închide. „Paşii“ pe care vrea să-i facă Brown, pe măsură ce strânge mai mulţi bani, sunt cumpărarea unei maioneze mai bune, folosirea unei reţete mai bune şi, desigur, mărirea cantităţii. Dar dat fiind impactul pe care l-a avut campania, Brown s-a gândit să mai adauge ţeluri.

Astfel, pentru 1.000 de dolari face un live stream cu realizarea unei salate, iar pentru 1.200 de dolari plăteşte un om care să filmeze un videoclip de mulţumire. Şi nu-i tot, pentru 3.000 de dolari va închiria un spaţiu şi va invita tot Internetul să mănânce salată. Asta în caz că proiectul, până acum, nu era suficient de ciudat.

Şi nu, Brown nu e vinovat pentru ceea ce a devenit acest proiect. Dacă pe vremea ochelarilor care să imite filtrele de Instagram mai exista o anumită corelaţie cu ceva practic, Brown a reuşit să facă din Kickstarter ceea ce nu trebuia: a devenit o piaţă de desfacere. Ai ceva de vânzare? Asamblezi într-un proiect şi pui pe Kickstarter. Şi cineva chiar ţi-ar putea da bani.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite