Robotul saudit „Muhammad”, acuzat de comportament indecent cu femeile după ce a pipăit o reporteră VIDEO

0
Publicat:

O companie saudită de robotică, QSS, a dezvăluit recent un robot umanoid "masculin", numit "Muhammad", însă evenimentul a luat o întorsură neașteptată după ce robotul a părut să atingă în mod inadecvat o reporteră de sex feminin.

Muhammad a fost prezentat la DeepFest în Riyadh săptămâna trecută, eveniment organizat de QSS. Robotul, îmbrăcat într-un costum tradițional saudit, vorbea atât arabă, cât și engleză.

Într-o postare pe X despre DeepFest, Muhammad a fost descris ca fiind "primul robot saudit sub forma unui bărbat", un proiect național menit să evidențieze realizările în domeniul inteligenței artificiale din Arabia Saudită.

În timpul unei prezentări, reporterul Rawya Kassem de la Al Arabiya a stat în fața lui Muhammad în timp ce vorbea cu publicul. Într-un videoclip devenit viral, robotul pare să-și întindă mâna spre spatele reporterului.

În clip, Kassem reacționează și îi aruncă robotului o privire severă, urmată de o palmă ridicată către Muhammad.

Utilizatorii de pe platforma X au acuzat robotul că a atins în mod inadecvat reportera. QSS a declarat pentru Metro, citat de Business Insider, că robotul era "complet autonom" și funcționa "independent, fără control uman direct".

Firma de robotică a declarat că personalul a informat "proactiv" toți participanții, inclusiv reporterii, să păstreze o distanță sigură față de robot în timpul demonstrației.

Potrivit Metro, QSS a adăugat că a revizuit înregistrările și circumstanțele incidentului, concluzionând că nu au existat "devieri de la comportamentul așteptat" al lui Muhammad.

Totuși, compania a anunțat că se vor lua "măsuri suplimentare" pentru a preveni ca cineva să se apropie prea mult de robot în zonele sale de mișcare.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite