realme GT Neo 3 150W, smartphone cu încărcare rapidă și alte surprize [TECH REVIEW]

0
Publicat:

realme GT Neo 3 150W este smartphone-ul cu cea mai rapidă încărcare pe care l-am testat până în prezent, dar sunt și alte caracteristici care fac din acest model o alegere interesantă și în continuare o să vorbim despre ele.

realme GT Neo 3 150W. FOTO Adrian Pogîngeanu
realme GT Neo 3 150W. FOTO Adrian Pogîngeanu

Cu fiecare model nou lansat realme arată că folosește rețeta care a făcut OnePlus un brand celebru printre pasionați, hardware puternic plus software curat la un preț sub concurență. De altfel realme face parte din grupul BBK ca și OnePlus. Compania chineză BBK este de asemenea ”mama” celor de la OPPO, vivo și IQOO.

Lăsând la o parte discuția de context să începem descoperind ce se află în cutia lui realme GT Neo 3 150W: smartphone cu folie de protecție preaplicată pe ecran, încărcător cu fir, husă, cheiță SIM, manual de utilizare, garanție.

După cum se vede și în imagini încărcătorul e masiv și ținând cont de puterea de 150W poate fi utilizat și pentru laptopuri.

realme GT neo 3 150W e înalt și subțire cu o greutate de 188g. Dimensiunile complete sunt 163,3mm x 75,6mm x 8.2mm.

Ținând cont de diagonala de 6,7 inci smartphone-ul nu e ușor de folosit cu o singură mână, dar raportul de aspect 20.1:9, subțirimea și husa asigură o priză bună. Spatele și fața lui realme GT Neo 3 150W sunt de sticlă, iar rama din plastic.

realme GT Neo 3 150W. FOTO Adrian Pogîngeanu
realme GT Neo 3 150W. FOTO Adrian Pogîngeanu

Fiind un model GT are un imprimeu inspirat din lumea mașinilor, iar varianta testată este Sprint White. Pentru cei interesați de alte culori mai există Nitro Blue și Asphalt Black. Sticla mată de pe spate, numită AG glass, nu reține amprentele și oferă o senzație plăcută la atingere. 

Ecranul e un AMOLED cu rezoluție 1080x2412p, densitate 394ppi, un miliard de culori, rată de refresh de 120Hz, HDR10+. Ecranul are culori vii, contrast bun și o luminozitate în jur de 800 niți, care e suficientă și în soare. În partea de jos a ecranului este un cititor optic de amprentă pe care l-am folosit ocazional și care se descurcă foarte bine.  De ce ocazional?

Pentru că am activat și deblocarea cu față, și doar atunci când aceasta nu era suficient de rapidă îl deblocam cu degetul.

Specificațiile modelului testat (RMX3563): CPU MediaTek Dimensity 8100 (5 nm),  stocare 256GB tip UFS 3.1, 12GB RAM, sistem de operare Android 12 cu interfață Realme UI 3.0.  Pentru cei care nu sunt familiarizați cu Mediatek și nu știu unde să plaseze acest Dimensity 8100, găsiți aici o comparație cu Snapdragon 888.

Am făcut și propriul test cu aplicația CPU Throttling și rezultatul e cel puțin surprinzător, dacă nu șocant.

comparatie cpu Snapdragon 888 Dimensity 8100 jpg

În stânga Snapdragon 888, în dreapta Dimensity 8100, testul standard de 15 minute. Acel GIPS înseamnă ”billion instructions per second”. Detalii aici. Și nu faptul că Mediatek procesează mai multă informațiie pe secundă e cel mai important detaliu, ci faptul că Dimensity 8100 face mai puțin CPU throttling decât procesorul Snapdragon și diferența nu e chiar mică, 7%. De fapt Dimensity 8100 face mai puțin CPU throttling și decât Snapdragon 8+ Gen1, dar asta e o discuție pentru altă ocazie.

Concret, Dimensity 8100 face față mai bine la efort în sarcini grele, cum ar fi gaming-ul, decât mult mai celebrul Snapdragon 888, vedeta din 2021.

Ca să nu fiu înțeles greșit, Snapdragon 888 și Snapdragon 8+ Gen1 sunt procesoare mai puternice decât Dimensity 8100, dar tocmai performanța asta le predispune la throttling.

Camera

Camera spate a lui Realme GT Neo3 150W. FOTO Adrian Pogîngeanu
Camera spate a lui Realme GT Neo3 150W. FOTO Adrian Pogîngeanu

Modulul triplu de camere dorsal e formată din:

- principală wide (24mm) de 50 MP, f/1.9, PDAF și stabilizare optică (OIS);

- ultrawide (15mm - 120˚) de 8 MP cu f/2.3;

- macro de 2 MP, f/2.4.

Camera frontală de selfie este wide (26mm), de16 MP, cu f/2.5.

Imagini de zi și noapte cu realme GT neo 3 150W.

Pe partea de filmare camera principală filmează până la 4K cu 30/60fps și are stabilizare gyro-EIS; camera frontală filmează până la 1080p@30fps, gyro-EIS.

Camera principală poate face fotografii bune în orice context, zi/ noapte, interior exterior. Culorile sunt naturale, stabilizarea e bună. Camera ultrawide e bună pentru peisaj urban sau rural, dar preferabil ziua. Dacă vrei să faci ceva pe lumină slabă cu ea recomand stabilizare suplimentară, ori un trepied, ori un gimbal. Camera macro e acolo dacă ai nevoie, dar aș fi preferat o cameră tele în locul ei.

realme GT neo 3 150W vine cu difuzoare stereo, cel de sus are și rol de cască, iar cel de jos este un difuzor cu drepturi depline. Difuzorul din stânga, dacă ții telefonul orizontal are un volum mai mic și calitatea redării diferă între cele două.

Basul lui GT Neo3 este pronunțat, iar melodiile au sunet bogat. Parcă vocile nu sunt întotdeauna foarte clare, dar calitatea sunetului în ansamblu este destul de bună.

Gaming. realme GT Neo3 se compărtă așa cum ar trebui în jocuri. Cu toate setările la maximum merge perfect, în COD la frame rate lipsește opțiunea ULTRA. Se încălzește la un nivel normal și nu sesizezi diferența la nivel de performanță.

Teste sintetice: Antutu Benchmark, 3DMark - Wildlife extreme ;i Geekbench

realme gt neo 3 150w teste sintetice jpg

”Bateria” de 4500mAh vine cu încărcare rapidă la 150W și promite 50% in 5 min, da am scris corect. De ce am pus bateria în ghilimele, pentru că nu e una ci sunt două baterii. Încărcarea super rapidă (Rapid Charging) nu e activă de la început, trebuie s-o activezi tu.

image

În dreapta poți să vezi viteza de încărcare măsurată cu aplicația Accu Battery.

Și la capitolul autonomie realme GT Neo 3 stă foarte bine, în testul PCMark a scos nu mai puțin de 15 ore și 21 de minute și a mai rămas 20% din baterie.

image

Doar uitându-te la specificațiile și la prețurile lui GT Neo 3 îți dai seama că este un dispozitiv ușor de recomandat, indiferent de versiune. Are un CPU puternic și modern, ecran excelent, încărcare ”de neegalat”, autonomie mare a bateriei și performanță bună a camerei principale. Dacă ar fi avut camere secundare mai bune ar fi fost fără concurență.

La momentul acestui review, realme GT Neo 3 150W costă în magazinele din România în jur de 3000 de lei. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite