Prototipul consolei Nintendo PlayStation, vândut la licitaţie cu 360.000 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Heritage Auctions
Foto: Heritage Auctions

Noul proprietar a anunţat că vrea să deschidă un muzeu plin cu articole de gaming, iar consola ar urma să fie una dintre piesele principale.

Prototipul consolei Nintendo PlayStation, rezultatul unei colaborări din 1991 între Sony şi Nintendo, a fost vândut la licitaţie pentru 360.000 de dolari în acest weekend.

Acesta este unul dintre cele 200 de prototipuri create de parteneriatul celor două companii, înainte de terminarea sa. Consola este practic un Super NES cu un spaţiu pentru CD-ROM şi se crede că este singura rămasă ”în viaţă”, celelalte 199 fiind distruse.

Consola a fost descoperită de Terry Diebold, într-o cutie care i-ar fi aparţinut odată fostului CEO al Sony Computer Entertainment, Olaf Olafsson. Conform Polygon, citat de The Verge, cei doi ar fi lucrat împreună în Advanta Corporation, iar când compania a intrat în faliment, consola a ajuns la o licitaţie privată, fiind atunci cumpărată de Diebold.

Noul proprietar al prototipului Nintendo PlayStation este Greg McLemore, fondatorul site-urilor Pets.com şi Toys.com. El spune că acesta este ”cel mai scump obiect pe care l-a cumpărat vreodată” însă menţionează că ”a meritat, mai ales dacă ţin cont de celelalte lucruri din colecţie”.

Colecţia de care vorbeşte McLemore include mii de articole de gaming, inclusiv 800 de maşinării de tip arcade, jocuri mai mici, reviste şi piese de artă, pe care doreşte să le folosească pentru a crea un muzeu, conform Forbes.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite