Preţul Bitcoin a scăzut sub pragul de 9.000 de dolari per unitate din cauza Facebook şi Google

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bitcoin este una dintre cele mai versatile monede virtuale, pe o piaţă în care nu poţi fi niciodată sigur de ce se întâmplă a doua zi. Dacă în urmă cu două luni Bitcoin atingea preţul maxim de tranzacţionare per unitate, de aproape 20.000 de dolari, valoarea acestuia a început să scadă, treptat, până ce a ajuns la mai puţin de jumătate.

La începutul lunii februarie, Bitcoin pare că ”se duce în cap”. Dacă ieri ajungea să valoreze puţin peste 9000 de dolari per unitate, la momentul redactării articolului, celebra criptomonedă abia trece de pragul de 8000 de dolari. Momentan, ea este cotată la 8150 de dolari, valoarea acesteia scăzând cu peste 50% faţă de clipa apogeului din decembrie.

Toate problemele pentru moneda virtuală se trag de la anunţurile făcute de Facebook şi Google în ceea ce priveşte reclamele plătite de pe internet care implică sau fac referire la tranzacţiile cu criptomonede. Acestea nu sunt considerate 100% de încredere şi, de teama unor fraude chiar sub nasul lor, cele două mari companii americane au decis să le interzică total.

Decizia este una care vine imediat după anunţul public al Coreei de Sud şi al Japoniei, ţări care vor să reglementeze tranzacţiile cu moneda virtuală. Chiar dacă mulţi specialişti spun că preţul Bitcoin îşi va reveni în lunile care urmează, acest lucru nu poate fi ştiut cu siguranţă. Este interesant de observat ce se va întâmpa în continuare, însă un lucru e cert. Anul 2018 va fi unul decisiv pentru piaţa de criptomonede.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite