Premieră pentru Bitcoin: moneda digitală sare de 1.000 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moneda digitală a ajuns la un nou prag. FOTO The Guardian
Moneda digitală a ajuns la un nou prag. FOTO The Guardian

„Moneda Internetului“, sau bitcoin pe numele oficial, a atins cel mai mare prag din istoria sa. Vestea vine în aceeaşi perioadă în care autorităţile SUA iau în calcul să o accepte drept metodă alternativă de plată.

Bitcoin a depăşit miercuri pentru prima dată pragul de 1.000 de dolari, notează Reuters. În ultimul an, valoarea acestei monede virtuale a crescut de peste 70 de ori, având de-a lungul acestor lungi şi câteva prăbuşiri semnificative. În decembrie anul trecut, un bitcoin costa puţin peste 13 dolari.

Actuala creştere a bitcoinului se datorează şi autorităţilor SUA care au spus că sunt dispuse să accepte drept alternativă la mijloacele tradiţionale de plată această monedă digitală. Unele declaraţii ale preşedintelui Rezervei Federale a SUA, Ben Bernanke, au fost, de asemenea, considerate pozitive pentru perspectivele „monedei Internetului“. Într-o scrisoare adresată Senatului înaintea audierii de săptămâna trecută, Bernanke a reluat comentarii ale fostului vicepreşedinte Fed Alan Blinder, care a răspuns la întrebări despre monedele virtuale într-o audiere în Camera Reprezentanţilor în 1995.

Printre avantajele bitcoinului pe care acesta le-a menţionat se numără rapiditatea şi uşurinţa cu care poţi plăti ceva. Pe aceste principii, dar şi cel al anonimităţii, a crescut şi Silk Road, piaţa neagră a Internetului regăsită în reţeaua Tor.

Un test al unei eventuale acceptări la scară mai largă a monedei ar putea veni în această săptămână, odată cu „Bitcoin Black Friday“. Evenimentul va fi organizat vineri, după Ziua Recunoştinţei. Conform site-ului de promovare, comercianţi online de produse şi servicii variate vor oferi reduceri semnificative tuturor celor care plătesc în Bitcoin, notează Mediafax.

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

TechCrunch furnizează această captură cu parcursul bitcoinului. Valoarea maximă pe care a atins-o este de 1.030 de dolari.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite