Planul Facebook de a face bani cu WhatsApp presupune să ştie şi mai multe despre tine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facebook a cumpărat WhatsApp în urmă cu doi ani. A făcut câteva modificări în acest timp, iar cele către monetizare încep acum să apară.

În 2014, Facebook cumpăra WhatsApp cu o sumă imensă: patru miliarde de dolari au fost cash, 12 miliarde în acţiuni şi alte trei miliarde în acţiuni restricţionate pentru echipa WhatsApp în următorii patru ani. Au trecut doi. Şi după aceşti doi ani, începe să fie mai clară strategia prin care Facebook vrea să facă bani prin această platformă. 

Recent, serviciul şi-a modificat lista cu termeni şi condiţii pentru a introduce clauza conform căreia datele introduse de utilizatori vor fi împărtăşite cu Facebook. Compania justifică această mutare prin oferirea, pe viitor, de sugestii mai bune de noi prieteni şi va afişa reclame mai relevante. Este însă o justificare standard pe care o companie care trăieşte din publicitate online o serveşte. 

Totodată, brandurile vor putea comunica direct cu utilizatorii, modificare menţionată, de asemenea, în noul regulament. Poate fi vorba de remindere, de livrarea unor produse, de noi produse pe lângă cele deja cumpărate. Dacă toate acestea te sperie, ar trebui să nu, deoarece orice companie de tipul acesta are aceleaşi practici. Nimic nu e gratuit, doar că plăteşti cu datele personale.

Odată cu baza de date a WhatsApp, cu milioane de utilizatori în majoritatea ţărilor lumii, Facebook va şti numere de telefon, localizare, conţinutul preferat de aceştia, pseudonimele lor şi cele mai importante persoane cu care comunică. Şi mai trebuie menţionat că este doar una dintre uneltele de comunicare ale Facebook, deoarece mai are şi Messenger, creaţie proprie şi care se apropie ca popularitate de WhatsApp.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite