Noul Iran - "sultanul" Erdogan blochează accesul la YouTube în Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organul de reglementare a telecomunicaţiilor din Turcia, TIB a luat “măsuri administrative” împotriva YouTube. Adică l-a închis. Asta vine la o săptămână după ce Twitter a fost închis în ţara păstorită de sultanul Erdogan.

Potrivit Reuters, TIB nu a oferit mai multe detalii despre această mişcare. Nu mai departe de ieri, un tribunal din Turcia spusese că decizia de a închide accesul la Twitter este ilegală şi utilizatorii trebuie să primească acces. În ultima săptămână, turcii au apelat la diverse metode, de la VPN la Google DNS pentru a putea accesa Twitter.

Nu este prima oară când YouTube a fost interzis în Turcia. Până acum câţiva ani, platforma video fusese interzisă după acceptarea şi publicarea unui video parodie la adresa fondatorului Republicii Turce, Mustafa Kemal Ataturk. 

Revenim cu mai multe detalii

Blocada Twitter

"Interzicerea Twitter în Turcia este fără fundament, inutilă şi laşă. Poporul turc şi comunitatea internaţională o vor considera ca fiind o cenzură", a comentat pe contul ei de Tweeter Neelie Kroes, comisarul europeanpentru Agenda Digitală.

„Vom elimina Twitterul. Nu mă interesează ce spune comunitatea internaţională. Vor vedea forţa Turciei”, a declarat premierul Erdogan în cadrul unei adunări cu simpatizanţii săi, cu zece zile înaintea alegerilor municipale programate pe 30 martie.

Blocarea accesului la Twitter a avut loc cu câteva zile înainte de alegerile municipale din 30 martie, care, potrivit specialiştilor, vor avea alura unui veritabil "referendum" contra lui Erdogan.

Convorbirile telefonice publicate recent pe reţeaua Twitter, a căror autenticitate nu a fost stabilită, sugerează că premierul Erdogan i-a cerut fiului său să ascundă sume importante de bani.

Interceptările telefonice au fost caracterizate de Erdogan ca fiind o „înscenare”, acesta ameninţând că va lua toate măsurile necesare pentru a apăra „securitatea ţării”. „Nu vom permite aşa ceva. Vom lua măsurile de interzicere a reţelei Twitter deoarece securitatea ţării este în joc”, a mai spus recent premierul turc, citat de Reuters.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite