Motorola şi Intel au anunţat o lansare pentru 18 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motorola şi Intel vor anunţa un produs creat împreună pe 18 septembrie şi potrivit primelor declaraţii va fi cel mai rapid smartphone cu Android. Dar rapiditatea va veni de la un procesor cu un singur nucleu, în contrast evident cu dotările telefoanelor deja existente pe piaţă.

Parteneriatul dintre cele două companii, Motorola şi Intel, a fost anunţat la evenimentul CES (Consumer Electronics Association) din ianuarie de la Las Vegas, notează „CNet”. Acum, la nouă luni după acel moment, va ieşi pe piaţă smartphone-ul cu Android şi procesor Intel bazat pe arhitectura x86, diferit de cele ARM prezente pe actualele telefoane cu Android.

Primul procesor x86 de la Intel pentru smartphone-uri este Atom Z2460 denumit Medfield. Acesta are un singur procesor la 1,6 Ghz şi o placă grafică PowerVR SGX 540 GPU (ca în Galaxy Nexus). Un prototip cu această configuraţie a apărut prima dată la CES 2012. Atunci, dispozitivul avea un ecran de 4,03 inci cu rezoluţie 1024x600 pixeli şi o cameră de 8 megapixeli care putea înregistra full HD. Însă sistemul de operare era doar Android 2.3.

Noul procesor însă este Atom Z2580, denumit Clover Trail, care este un dual-core la 1,8 Ghz, cu o placă grafică PowerVR SGX 544MP2 GPU. Cel mai probabil acesta va fi folosit pentru smartphone-ul Motorola.

În iunie, Mike Bell, administrator general al diviziei de Mobile şi Comunicaţii Intel, a declarat că Android încă nu are implementat prea bine suportul pentru mai multe nuclee. El a susţinut că asta se poate rezolva foarte uşor, dacă sistemul de operare ar fi „învăţat” să recunoască şi să distribuie sarcinile către toate nucleele disponibile. „Pe măsură ce multi-core-urile sunt cele mai folosite, investim mai mult efort în îndreptarea acestor greşeli tocmai pentru ca sistemul de operare să beneficieze de suportul tehnic bun”, a mai afirmat Bell.

Şi în ceea ce priveşte lansarea de pe 18 septembrie, Bell a mai spus, pentru BBC, că va fi totul despre îmbinarea dintre hardware şi software. „Acestea două sunt cele care oferă cel mai bun rezultat pentru utilizator, în niciun caz doar unul dintre ele”, a declarat Bell.

Acum, Motorola este în ograda Google, iar dacă zvonurile se adeveresc, pe 18 septembrie va fi vorba de o schimbare pe piaţă. Va fi, în primul rând, primul procesor x86 care echipează un smartphone, apoi, va fi Motorola acel producător care aduce ceva nou.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite