iPhone 4S emite mai multe radiații decât Galaxy S3

0
Publicat:
Ultima actualizare:

		    iPhone 4S este ultimul model de telefon lansat de Apple.
iPhone 4S este ultimul model de telefon lansat de Apple.

iPhone 4S emite mai multe radiații decât Samsung Galaxy S3, conform unui test care a inclus mai multe tipuri de smartphone-uri. Însă cele mai periculoase dispozitive par a fi cele Blackberry, în special modelul Bold 9700.

iPhone 4S a înregistrat în cadrul testului un nivel al radiațiilor de 1,1 waţi/kg, pe când Galaxy S3 a avut cu aproape două treimi mai puțin, situându-se la 0,34 w/kg. În topul radiațiilor s-a clasat Blackberry Bold 9700, cu aproape 1,4 w/kg, asta în timp ce limita maximă acceptată este de 1,6 w/kg, notează site-ul „Ubergizmo”.

Rezultatul nu este unul surprinzător pentru Samsung, având în vedere că ultimele trei modele, dar și Nexus S și Galaxy Nexus produse pentru Google, au avut un SAR (Specific Absorption Rate) sub 0,5 w/kg.

În ceea ce privește subiectul radiațiilor emise de telefoanele mobile, acesta naște mereu dispute. În primul rând sunt cei care spun că radiațiile telefoanelor nu influențează cu nimic sănătatea omului, fiind într-o doză prea mică pentru a avea un impact notabil. Apoi, sunt oamenii care susțin că sunt dăunătoare și constituie o sursă probabil de cancer. Însă verdictul final, care să infirme sau confirme una dintre teorii, încă nu a venit, dar pentru cei care vor să fie cât mai protejați, dar să nu renunțe la telefon, există câteva soluții. Una ar fi folosirea unui sistem handsfree atunci când vorbesc la telefon sau pot evita convorbirile lungi, deoarece se presupune că doar acțiunea îndelungată a radiațiilor este dăunătoare.

SAR (Specific Absorption Rate) este un sistem de măsurare a ratei cu care corpul absoarbe o anumită energie, în cazul telefoanelor fiind vorba de cea electromagnetică. SAR-ul se măsoară în wați pe kilogram pentru că este definit drept puterea absorbită pe o anumită masă de țesut. Acesta se calculează fie pentru tot corpul, fie pentru o zonă specifică, de regulă la nivelul capului. Telefoanele cu cele mai mari cifre SAR sunt două modele Motorola, Bravo și Droid 2, cu 1,59 w/kg, respectiv 1,58 w/kg.

sar iphone
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite