Inteligenţa artificială Microsoft ajunge pe Android şi iOS din toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Microsoft a anunţat că asistentul virtual de pe telefoanele cu Windows Phone, Cortana, va sosi şi pe iOS şi Android. E o mişcare uriaşă a gigantului Microsoft.

În momentul când utilizatorii vor trece pe calculatoare care au Windows 10, vor avea integrat serviciul Cortana, un asistent virtual care oferă informaţii de pe internet. Cortana va fi integrat şi în browserul care înlocuieşte Internet Explorer, numit MIcrosoft Edge.

Compania din Redmond a anunţat astăzi că asistentul Cortana va fi disponibil pentru Android şi iPhone. Utilizatorii vor lua inteligenţa Cortanei peste tot, indiferent că folosesc un telefon cu Windows Phone sau nu. Până acum, Microsoft a avut o abordare limitată pentru produsele sale, dar noua strategie arată că firma condusă de Satya Nadela vrea să fie o prezenţă pe toate sistemele de operare.

Cortana pe mobil poate să-ţi amintească lista de cumpărături, să-ţi zică programările făcute sau să-ţi povestească orarul zborurilor. Contul de pe dispozitivul cu Windows 10 va putea fi folosit şi pe iPhone sau Android, aşa că informaţiile pe care le învaţă Cortana despre tine vor fi disponibile pe toate dispozitivele.

Cortana nu va putea să deschidă aplicaţii sau să schimbe setări, aceste funcţii fiind limitate doar la Windows Phone. De asemenea, utilizatorii nu vor putea să aprindă asistentul virtual cu vocea. Numai pe Windows Phone şi PC vom putea spune „Hey Cortana“.

Am testat cei mai buni asistenţi virtuali

În 2014, am testat asistenţii virtuali de pe cele trei sisteme de operare şi am tras câteva concluzii. Între timp, Cortana a fost îmbunătăţit.

„Avantajul Cortana? Ca şi în cazul Google Now, are o bază de date imensă de care se poate folosi şi multe servicii deja existente pe care le integrează - Xbox, Windows, Windows Phone, aplicaţii, Bing, etc.“, scriam atunci.

Citiţi despre Cortana aici. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite